Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΑΡΩΝΟΣ ΤΗΣ ΚΟΚΑΣ!



Ο βαρόνος της κόκας ξανά στο εδώλιο! Ο άνθρωπος που χαρακτηρίστηκε ως ο «Ελληνας Εσκομπάρ» κάθεται πάλι στο σκαμνί, ελπίζοντας ότι θα μειωθεί η πρωτόδικη ποινή των ισοβίων για τη μεγαλύτερη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, η αξία των οποίων αγγίζει σήμερα το...
μυθικό ποσό των 500.000.000 ευρώ! Το φορτίο των 5,4 τόνων κοκαΐνης, το μικρό πλοίο με τον hi-tech εξοπλισμό κι ένας άνθρωπος που ήθελε να τα κάνει όλα και να ανέβει στην κορυφή συνθέτουν το παζλ της περιβόητης υπόθεσης που πριν από λίγα χρόνια είχε συνταράξει το πανελλήνιο....

Κατηγορούμενος, ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, ο πάμπλουτος επιχειρηματίας από την Πιερία ο οποίος μπήκε σαν σίφουνας στην οικονομική ζωή της Ελλάδας, αλλά και στον χώρο του ποδοσφαίρου και φρόντισε από πολύ νωρίς να γίνει το talk of the town. Μέχρι που το 2004 η αυτοκρατορία που ονειρευόταν και είχε αρχίσει να χτίζει κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος.

Αυτές τις μέρες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά γράφεται δικαστικά ο επίλογος της ιστορίας. Οι κατηγορίες, το ίδιο βαριές. Εκείνος εξακολουθεί να φωνάζει ότι είναι αθώος. Πρωτόδικα, πάντως, όλες οι φωνές του έπεσαν στο κενό. Ο Αγγελόπουλος καταδικάστηκε σε ισόβια, όπως και οι δύο συγκατηγορούμενοί του.

Αντιθέτως, το δικαστήριο είχε κρίνει αθώα δύο άτομα τα οποία φέρονταν ως στενοί συνεργάτες του επιχειρηματία, αλλά σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας υποστήριζαν ότι δεν είχαν καμιά συμμετοχή στη μεταφορά των ναρκωτικών. Εκτός από τα ισόβια, το δικαστήριο είχε επιβάλει στους τρεις κατηγορουμένους επιπλέον την ποινή των τεσσάρων ετών για σύσταση συμμορίας και κατοχή όπλων και πυρομαχικών, καθώς και χρηματική ποινή 300.000 ευρώ.

Ο «Ελληνας Εσκομπάρ» πίσω από τα κάγκελα της φυλακής εξακολουθεί να δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα του καταλογίζουν τόσο για τη διακίνηση μεγάλων φορτίων κοκαΐνης όσο και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οπως είχε καταθέσει στην απολογία του στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο και φέρεται να επαναλαμβάνει και τώρα, δεν είχε καμιά συμμετοχή στη μεταφορά των ναρκωτικών και επιπλέον δεν του ανήκουν τα πλοία που του χρεώνονται από την αστυνομία. Φέρεται δε να υποστηρίζει ότι πίσω από τη μεταφορά του φορτίου κρύβεται άλλος Ελληνας, ο οποίος κρατείται στις ισπανικές φυλακές για άλλο φορτίο 3,5 τόνων.

Η απόφαση για την τύχη του Αγγελόπουλου αναμένεται στις 4 Μαρτίου.

Η σύλληψη του «fat guy» που ήταν εξπέρ στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Αγγελόπουλος είχε διασυνδέσεις σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και της δυτικής Ευρώπης, ενώ τα τελευταία χρόνια πριν συλληφθεί εμφανιζόταν ως πλοιοκτήτης μεγάλων -κυρίως, αλιευτικών- σκαφών, τα οποία είχε εντάξει σε off shore εταιρείες. Ηταν επίσης μεγαλομέτοχος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ποσειδώνα Νέων Πόρων, στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πιερία - μάλιστα, λίγο έλειψε να την ανεβάσει στην Α’ Εθνική.

Οι ελληνικές «υπηρεσίες» υποστηρίζουν ότι ήδη από το 2002 είχαν πληροφορίες από το εξωτερικό για έναν Ελληνα ο οποίος περιγραφόταν ως «fat guy» (χοντρός) και εμφανιζόταν να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεταφορά μεγάλων φορτίων κοκαϊνης από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη, ενώ φερόταν και ως ο άνθρωπος που οργάνωνε μεγάλες αποστολές μέσω Αμβέρσας.

Τον Νοέμβριο του 2003 οι ολλανδικές αρχές έκαναν έλεγχο σε πλοίο του Αγγελόπουλου για το οποίο υπήρχαν υποψίες ότι μετέφερε κοκαΐνη, χωρίς να βρουν τίποτα. Το ίδιο συνέβη λίγους μήνες αργότερα, όταν σε άλλο αλιευτικό του κατηγορουμένου είχε πραγματοποιηθεί έρευνα, αλλά και πάλι δεν είχε βρεθεί τίποτα. Προς το τέλος του Απριλίου του 2004 ο Αγγελόπουλος φέρεται να αγόρασε το αλιευτικό «Africa 1» καταβάλλοντας μετρητοίς 650.000 ευρώ, χωρίς ο ίδιος να εμφανίζεται πουθενά ως πλοιοκτήτης.

Στις 15 Μαΐου του ίδιου έτους το «Africa 1» έφυγε από τον Πειραιά με δηλωθέντα προορισμό την Τουρκία. Λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε από τα συστήματα δορυφορικής παρακολούθησης της αστυνομίας να πλέει στον Ατλαντικό, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε στις ακτές της δυτικής Αφρικής. Κατόπιν τούτου ενημερώθηκαν οι ισπανικές αρχές και στις 13 Ιουλίου περίπου εκατό μίλια από τις ακτές της Ισπανίας πραγματοποιήθηκε «ρεσάλτο» στο σκάφος, όπου βρέθηκε η κοκαΐνη συσκευασμένη σε χαρτοκιβώτια που είχαν ετικέτα μεταλλικών νερών!

Λίγο καιρό αργότερα, τον Αύγουστο του 2004, συνελήφθη στη Στουτγάρδη της Γερμανίας και ο εφοπλιστής. Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, ο Αγγελόπουλος βρισκόταν στο Βέλγιο όταν αποκαλύφτηκε το παράνομο φορτίο και είχε καταφέρει να διαφύγει στη Γερμανία με πλαστό διαβατήριο, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι σχεδίαζε να διαφύγει στη Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο εφοπλιστής ήταν «εξπέρ» και στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος, γεγονός που είχε κινήσει και τις υποψίες των αρχών. Ο εφοπλιστής φερόταν να έχει αγοράσει από τουλάχιστον εκατό πρακτορεία του ΟΠΑΠ τυχερά δελτία του Πάμε Στοίχημα, πληρώνοντας περισσότερα χρήματα από αυτά που κέρδιζαν και στη συνέχεια τα κατέθετε στον ΟΠΑΠ, από τον οποίο εισέπραττε τα κέρδη και έπαιρνε νόμιμη βεβαίωση! Μάλιστα στις φορολογικές του δηλώσεις είχε δηλώσει 8.000.000 ευρώ από δελτία του Στοιχήματος, γεγονός που οδήγησε την αστυνομία να τον θέσει υπό παρακολούθηση.

Επιπλέον, κατά το Σώμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, ο Αγγελόπουλος είχε «επενδύσει» 3.615.000 ευρώ σε τέσσερις τράπεζες, δύο στην Κατερίνη, μία στην Αθήνα και μία στον Πειραιά, και άλλα 200.000 ευρώ είχε «ρίξει» στο Χρηματιστήριο. Μετά το πέρας της επιχείρησης στον Ατλαντικό, είχαν ξεκινήσει και έρευνες για τυχόν ευθύνες τραπεζικών στελεχών, ενώ είχε δοθεί εντολή να «παγώσουν» οι τραπεζικοί λογαριασμοί του επιχειρηματία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet