Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΚΑΙΝΗΣ!



Αύξηση στις σφαγές κατά 40% στην ΚολομβίαΣυμμορίες κακοποιών, πολλοί εκ των οποίων ανήκαν στα ακροδεξιά τάγματα θανάτου που δρούσαν ανεξέλεγκτα ως πριν μερικά χρόνια στην Κολομβία, συνέβαλαν καθοριστικά στην αύξηση κατά 40% στις σφαγές στη λατινοαμερικάνικη χώρα το 2010.

Στη χώρα των Άνδεων, την μεγαλύτερη παραγωγό κοκαΐνης παγκοσμίως, δρουν διάφορες παράνομες ένοπλες οργανώσεις, που ενέχονται στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών--περιλαμβανομένων "αφοπλισμένων" πρώην μελών των ακροδεξιών παραστρατιωτικών παρατάξεων.

Οι νέες συμμορίες, γνωστές ως Bacrim (ακρωνύμιο από την έκφραση bandas criminales) αποτελούν εντεινόμενη απειλή για την Κολομβία καθώς αναπληρώνουν το κενό που άφησε η εξάρθρωση ορισμένων από τα σημαντικότερα παραδοσιακά καρτέλ από τις αρχές με τη βοήθεια των ΗΠΑ.

«Υπήρξε αύξηση των σφαγών κατά 40% πέρυσι. . . παρότι (οι συμμορίες) δεν ήταν οι μόνες (που τις διέπραξαν), ευθύνονται για πολλές εξ αυτών», δήλωσε ο Κρίστιαν Σαλασάρ, εκπρόσωπος του γραφείου του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κολομβία.

«Επιπλέον, οι συμμορίες αυτές έχουν την δύναμη να διαφθείρουν και να εμφιλοχωρούν στο κράτος. . . οι συμμορίες αυτές αποτελούν σοβαρή απειλή για το κράτος δικαίου».
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet