Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ....

....... με τους hackers


Ο ερευνητής Dr Jill Slay, υποστηρίζει ότι η Αυστραλία βρίσκεται σε διαδικτυακό πόλεμο με τους hackers. Το γεγονός αυτό ενισχύει και η πρόσφατη επίθεση στον λογαριασμό e-mail της πρωθυπουργού της Αυστραλίας, Julia Gillard.

Ο Dr Jill Slay αποκάλυψε πως πέρυσι τον Μάιο, είχε προειδοποιήσει τα κυβερνητικά στελέχη πως η υπερβολική χρήση των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης από τους ίδιους θα οδηγούσε σε σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των πληροφοριακών τους συστημάτων.

Οι κίνδυνοι είναι αρκετοί όπως επεσήμανε και υπάρχουν 3 κατηγορίες. Η πρώτη περιλαμβάνει τους κίνδυνους από τη χρήση των κοινωνικών δικτύων, καθώς οι hackers μπορούν να συλλέξουν πληροφορίες για συγκεκριμένους στόχους που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Ο δεύτερος κίνδυνος εντοπίζεται σε συσκευές της Apple όπως iPad και iPhone, στα οποία κυβερνητικά στελέχη αποθηκεύουν εμπιστευτικές πληροφορίες και δεδομένα και τα χρησιμοποιούν ευρέως. Στη συνέχεια χάρη στις διάφορες ευπάθειες που εντοπίζονται κατά καιρούς οι επιτιθέμενοι αποκτούν πρόσβαση στις συσκευές και κατά συνέπεια στις εν λόγω πληροφορίες.

Η τρίτη κατηγορία κινδύνων αναφέρεται στην χρήση των υπηρεσιών cloud, οι οποίες δεν είναι διαδεδομένες μόνο σε κρατικούς οργανισμούς αλλά επίσης και σε επιχειρήσεις. Οι εφαρμογές αυτές είναι βασισμένες στο διαδίκτυο και απαιτείται ιδιαίτερη προστασία κατά την χρήση τους.

Οι επιθέσεις αυτές από την άλλη πλευρά δεν μπορούν να εντοπιστούν από πού ξεκίνησαν, πολλές φορές είναι αποτέλεσμα ενός συνδυασμού επιθέσεων, από συγκροτημένες ομάδες hacker και κυβερνήσεις άλλων χωρών.
secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet