Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΗΣΥΧΟ ΚΕΦΑΛΙ!


kef-425x287
Ήσυχο θα είναι το κεφάλι μας αν εντοπίσουμε τις πιο συχνές αιτίες που προκαλούν πονοκέφαλο.
Το αφεντικό μας είναι μία από αυτές. Οτιδήποτε άλλωστε ενισχύει το επίπεδο στρες που έχουμε, μπορεί να μας καταστήσει ευάλωτους σε πονοκεφάλους....
Ο ζεστός καιρός επίσης αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης ημικρανίας ή σοβαρού πονοκεφάλου, όπως και οι δυνατές μυρωδιές, κυρίως η μπογιά, η σκόνη, τα αρώματα και ορισμένα είδη λουλουδιών.
Σημαντικές αιτίες είναι και τα αξεσουάρ των μαλλιών (μπαντάνες, στενά κοκαλάκια και καπέλα), η έντονη άσκηση, συμπεριλαμβανομένου και του σεξ, αλλά και η κακή στάση του σώματος.
Ένοχες για την εμφάνιση πονοκεφάλων είναι και κάποιες τροφές, όπως τα τυριά, κυρίως η φέτα, το ροκφόρ, η μοτσαρέλα, η παρμεζάνα κ.α., αλλά και τα αλλαντικά, καθώς αυξάνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο.
Πόνους μπορεί να προκαλέσει και το κόκκινο κρασί , καθώς επίσης και η παράλειψη γευμάτων. Οι πονοκέφαλοι που προκαλούνται από την πείνα δεν είναι πάντα εμφανείς. Αν παραλείψουμε ένα γεύμα, το κεφάλι μας μπορεί να αρχίσει να πονά. Το πρόβλημα είναι η πτώση του σακχάρου.
Το κάπνισμα είναι γνωστό πως προκαλεί πονοκεφάλους και όχι μόνο στον άνθρωπο που κρατά το τσιγάρο, αλλά και σε εκείνον που το εισπνέει.
Ειδική περίπτωση για τον πονοκέφαλο είναι η καφεΐνη, η οποία σε μέτριες ποσότητες είναι ωφέλιμη. Η μεγάλη κατανάλωση όμως καφέ, όπως και η στέρηση, προκαλεί έντονους πόνους.
Πηγή: www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet