Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ...ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ !




Πριν από λίγα 24ωρα αρχίσαμε να ξετυλίγουμε τη γάγγραινα της  εκκλησίας.
«Θεέ και κύριε» ήταν ο τίτλος.
Ήταν μια αρχή που κάνουμε όχι για να βγάλουμε τα άπλυτα της Εκκλησίας στη φόρα. Ούτε για  τα ροζ σκάνδαλα στους ναούς, που συγκλονίζουν τον τόπο.
Σκοπός μας είναι αρχικά να επέμβουν οι επικεφαλής της εκκλησίας για να καθαρίσουν από μονοί τους την κόπρο του Αυγείου.
Ζητάμε να γίνουν πιο δίκαιοι. Πιο άνθρωποι. Για  να μπει μια τάξη σ' αυτό το ανεξέλεγκτο καθεστώς κάποιων μεγαλόσχημων.
Όμως, πριν αρχίσουμε να βγάζουμε στοιχεία, άρχισαν τα τηλέφωνα.
Από τις ερωτήσεις που μας έκαναν, καταλάβαμε ότι ο καθένας ήθελε να μάθει αν υπήρχε κάτι που αφορούσε τον ίδιο. O καθένας ήθελε να μάθει αν είχαμε κάτι που αφορούσε τη μητρόπολη του. Και φυσικά, αυτό που καταλάβαμε είναι ότι όλοι κάτι έχουν και φοβούνται μη βγει προς τα έξω.
Για τους άλλους μητροπολίτες δεν τους ένοιαζε. Ούτε που ήθελαν να μάθουν. Ούτε καν ήθελαν να ασχοληθουν. Σαν να μην υπήρχε πρόβλημα. Γιατί απλά δεν θέλουν να επιλύσουν τα προβλήματα που καταδυναστεύουν όχι μόνο τους πιστούς, αλλά και τους απλούς παπάδες. Δεν τους αφορούν γενικά τα προβλήματα . Το μονό που τους ενδιαφέρει είναι να μη θιγεί ο τίτλος τους. Γιατί αν αναμιχτούν σε ένα σκάνδαλο θα σταματήσει αμέσως να μπαίνει χρήμα στο ταμείο. Μα τόσο πωρωμένοι με το χρήμα είναι; Έλεος !!!!
Παράλληλα με τα τηλεφωνήματα, δεχθήκαμε από τους «φίλους» που μας διαβάζουν διάφορα μηνύματα.
Να τι λένε για να καταλάβετε:
«Ελπίζουμε και ευχόμαστε αυτοί οι Μητροπολίτες να είναι μειονότητα και όχι πλειοψηφία».
«Και το 2005 ο Χριστόδουλος είπε για κάθαρση και τελικά φασκελοκουκουλώθηκαν όλοι εκτός από έναν απλά για τα μάτια του κόσμου... και να κλείσουν στόματα πιστεύοντας πώς καθάρισε»
« Θέλει δύναμη για να τα βάλετε με την Εκκλησία. Οι περισσότεροι είναι βρώμικοι. Γιατί δεν τα λέτε στον εισαγγελέα; Το αυτί τους δεν ιδρώνει διαφορετικά. Μόνο  τον εισαγγελέα φοβούνται και το ΣΔΟΕ».
«Περιμένουμε με αγωνία να ακούσουμε όλα αυτά που όλοι δεν λένε και δεν δείχνουν».
«Μην το σκέφτεστε, αλλά πείτε τα ονόματα και τα στοιχεία όλα στον εισαγγελέα μιας και ο Αρχιεπίσκοπος και η Σύνοδος κοιμούνται... ή απλά κάνουν τους κουφούς μιας και ο ένας κρατάει τον άλλον από τα … ράσα».

«Όλοι τους έχουν κάνει ασχήμιες. Κρίμα γιατί είναι παπάδες. Ετσι μωρέ είναι οι παπάδες;».
Εμείς λοιπόν απαντούμε σε όλους αυτούς που μας έστειλαν μηνύματα. Δεν θέλουμε να κάνουμε μεγαλύτερο κακό αλλά να σταματήσουμε το κακό που κάνουν οι ίδιοι.
Να πούμε ότι κάποιοι –ευτυχώς όχι όλοι- με το μονό που ασχολούνται είναι τα έσοδα! Τα δικά τους έσοδα. Που τους έρχονται ακούραστα και αβασάνιστα. Με το τι θα βάλουν στο σεντούκι τους! Πώς θα επενδύσουν καλύτερα το παράνομο εισόδημα ντουφέκι. Και λέμε "παράνομο", γιατί τα χρήματα των πιστών δεν πάνε στους φτωχούς. Δεν πάνε στα άπορα παιδιά. Δεν πάνε στους ανήμπορους ηλικιωμένους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.
Το ξέρετε ότι κάποιοι παίρνουν –παράνομα- τα σφραγισμένα παγκάρια και τα ανοίγουν στα γραφεία τους;
Το ξέρετε ότι υπάρχουν ναοί χωρίς ΑΦΜ;
Το ξέρετε ότι υπάρχουν ναοί χωρίς βιβλίο εσόδων – εξόδων; Χωρίς διαχειριστική οικονομική διαχείριση; Υπάρχουν ναοί φαντάσματα;
Γιατί το κράτος να κυνηγά τον κάθε φτωχό βιοπαλαιστή;
Γιατί να του παίρνει το υστέρημά του; Και από την άλλη, γιατί αφήνει μητροπόλεις χωρίς κανέναν έλεγχο;
Γιατί ο εισαγγελέας δεν ζητεί να ανοίξουν κάποιοι λογαριασμοί στο εξωτερικό; Θα θυμάστε τον μητροπολίτη με τα 2.000.000 ευρώ καταθέσεις... Θα θυμάστε και την απάντησή του όταν τον ρώτησαν πού τα βρήκε...
«Από τις οικονομίες μου για τα γηρατειά»...
Μη γελάτε. Είναι μεγάλο το θέμα. Και δεν θα μείνουμε έτσι. Τα στοιχεία μας θα φτάσουν στον εισαγγελέα. Και ας δώσουν σ' αυτόν εξηγήσεις.
Και ας σταματήσουν να μας τηλεφωνούν αυτοί που φοβούνται. Ας φρόντιζαν να μην κάνουν αφαίμαξη μισθών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet