Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ !

Η απερχόμενη υπουργός Κριστίν Λαγκάρντ και ο νέος υπουργός Οικονομίκων ακριβώς από πάνω της! ΦΩΤΟ REUTERS

Ο 46χρονος Φρανσουά Μπαρουάν, μέχρι τώρα υπουργός Προϋπολογισμού, είναι από χθες ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, αντικαθιστώντας την Κριστίν Λαγκάρντ η οποία αναλαμβάνει επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο Μπαρουάν έχει συνεργαστεί στενά με τη Λαγκάρντ και εθεωρείτο ο φυσικός της διάδοχος παρά το ότι, επειδή εργαζόταν κυρίως στο παρασκήνιο, δεν διαθέτει το κύρος της στη διεθνή σκηνή. Λόγω του νεαρού της ηλικίας του το παρατσούκλι του στη γαλλική πολιτική είναι «Χάρι Πότερ» - θα τον διαδεχθεί η μέχρι σήμερα υπουργός Ανώτερης Παιδείας και Ερευνας Βαλερί Πεκρές, η οποία θα αναλάβει και τη θέση του έως τώρα ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.
 
Σε μια προεκλογική περίοδο όπως αυτή που διανύει η Γαλλία όπου θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές σε δέκα μήνες, ο Μπαρουάν δεν αναμένεται να προωθήσει σημαντικές αλλαγές στην οικονομική πολιτική. Θα πρέπει όμως να συντηρήσει την ισχυρή θέση της Γαλλίας στην αντιμετώπιση της βαθιάς κρίσης στην ευρωζώνη όπου η Γερμανία εμφανίζεται να διατηρεί ήδη το πάνω χέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet