Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΙΣ .....ΗΠΑ



 
Ο γενικός διευθυντής του Οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's, Τζόν Τσέϊμπερς, ο οποίος επίσης προΐσταται της επιτροπής αξιολόγησης κρατικού χρέους της S&P δήλωσε χθες ότι τα ομόλογα που λήγουν στις 4 Αυγούστου, αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα χαρακτηριστούν από το επίπεδο ΑΑΑ σε εκείνο της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» «D» (default), σε περίπτωση που η αμερικανική κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

«Εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν κάνει την πληρωμή πάει άμεσα στο D» προειδοποίησε ο Τσέϊμπερς προσθέτοντας ότι «αυτό θα συμβεί στις 4 Αυγούστου, κατά την ωρίμανση των τίτλων, καθώς δεν υπάρχει περίοδος χάριτος».

Αντίστοιχη προειδοποίηση με την S&P διατύπωσε πρόσφατα και ο οίκος Moody's.
Το καθορισμένο από το νομοθέτη «πλαφόν» χρέους των 14,3 τρισεκατομμύρια δολάρια «αγγίχτηκε» στις 16 Μαΐου και έκτοτε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας,Τίμοθι Γκάϊτνερ αξιοποιεί ειδικά μέτρα για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους.

Όπως επισημαίνει το Ρόιτερς, οι ανησυχίες περί τεχνικής στάσης πληρωμών εκ μέρους των ΗΠΑ αυξάνουν μετά την αποτυχία Δημοκρατών και Ρεπουμπλικάνων να έλθουν σε συμφωνία σχετικά με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική και την κατάρτιση του προϋπολογισμού. Ακόμη και μια πρόσκαιρη στάση πληρωμών θα αύξανε αυτομάτως το κόστος δανεισμού των ΗΠΑ και θα βάρυνε στη διαδικασία

οικονομικής ανάπτυξης της χώρας αλλά και στο ρόλο του δολαρίου ως αποθεματικού νομίσματος παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet