Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΑΛΛΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ!


Ευθύνες σε τρεις πρώην υπουργούς θα ρίχνει η έκθεση της επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής καθώς τα μέλη της διαπίστωσαν προβλήματα τόσο κατά την υπογραφή των συμβάσεων όσο και κατά την υλοποίησή της...
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr από το τελικό κείμενο της επιτροπής θα προκύπτουν ευθύνες για τον κ. Γιάννο Παπαντωνίου και συγκεκριμένα για τον πλημμελή τρόπο που συντάχθηκε η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων το 2002 καθώς και για τους κ.κ. Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο και Ευάγγελο Μεϊμαράκη καθώς διαπιστώθηκε ότι αν και είχαν τα νομικά όπλα για να υπερασπισθούν τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου (ποινικές ρήτρες, καταγγελία σύμβασης, αποζημιώσεις κ.α.) ουδέποτε τα χρησιμοποίησαν με αποτέλεσμα την ζημιά του δημοσίου κατά πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η έκθεση θα κατατεθεί από τον πρόεδρο της επιτροπής κ. Ευτύχιο Δαμιανάκη στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη, όμως, δεν θα ζητά περαιτέρω διερεύνηση των πιθανών ευθυνών των πρώην υπουργών παρά μόνο θα καταγράφει τα «ύποπτα» πραγματικά περιστατικά από το 2002 έως και το 2009.


Από εκεί και πέρα τα κόμματα θα μελετήσουν το κείμενο και εφ’ όσον τα επιτελεία τους κρίνουν ότι απαιτείται σύσταση εξεταστική ή προανακριτικής επιτροπής θα καταθέσουν σχετική πρόταση.


Πάντως όλα αυτά πρέπει να γίνουν πριν τις 30 Σεπτεμβρίου οπότε και ολοκληρώνεται η τρέχουσα κοινοβουλευτική σύνοδος και αυτό για να μην παραγραφούν τα όποια ποινικά αδικήματα.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες η εμπλοκή του κ. Μεϊμαράκη στην έκθεση αποτελεί casus belli για την ΝΔ με τους βουλευτές της να απειλούν τους συναδέλφους τους του ΠΑΣΟΚ ότι «αν εμπλέξετε τον Μεϊμαράκη τότε θα καταθέσουμε ξεχωριστό κείμενο το οποίο θα μιλά για ευθύνες του Βενιζέλου».


newsbomb

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet