Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΜΕΡΟΝ: ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ




Εξωφρενική χαρακτήρισε την επίθεση διαδηλωτών στη βρετανική πρεσβεία στο Ιράν ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, καταλογίζοντας ευθύνες στις αρχές της χώρας.
Ο Κάμερον προειδοποίησε την ιρανική κυβέρνηση ότι θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες», επισημαίνοντας ότι τα μέτρα που θα ληφθούν θα εξεταστούν τις προσεχείς μέρες.
Ευθύνες στην ιρανική κυβέρνηση επέρριψε νωρίτερα με δηλώσεις του και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ, γνωστοποιώντας ότι εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για τα επεισόδια στον Ιρανό ομόλογό του.
Τις επιθέσεις στους βρετανικούς διπλωματικούς συνδέσμους καταδίκασε από την πλευρά του και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ISNA, το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν εξέφρασε τη θλίψη του για τα έκτροπα που σημειώθηκαν στην πρεσβεία της Βρετανίας.
«Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τη λύπη του για τις διαδηλώσεις που οδήγησαν σε ορισμένες απαράδεκτες συμπεριφορές», ανέφερε το υπουργείο, εκφράζοντας παράλληλα το σεβασμό της Τεχεράνης στους διεθνείς κανονισμούς για την ασφάλεια των διπλωματικών αρχών.
Δεκάδες φοιτητές εισέβαλαν σήμερα στο συγκρότημα της βρετανικής πρεσβείας στην Τεχεράνη, όπου προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές, πριν τελικά αποχωρήσουν το βράδυ, χωρίς να υπάρξουν συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας.
Οι Ιρανοί φοιτητές εξέφρασαν με αυτό τον τρόπο την οργή τους για την πρόθεση του Λονδίνου να επιβάλλει νέες κυρώσεις στο καθεστώς.
Οι διαδηλωτές που είχαν εισβάλλει το πρωί στο συγκρότημα της πρεσβείας, προκάλεσαν φθορές, κατά πληροφορίες απέσπασαν και έγγραφα, ενώ υπέστειλαν τη βρετανική σημαία για να ανεβάσουν την ιρανική.
Όλο το προσωπικό και οι εργαζόμενοι στην πρεσβεία είναι καλά στην υγεία τους είπε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ. Ιρανικά μέσα είχαν μιλήσει για έξι ομήρους που κρατούσαν οι καταληψίες αλλά αργότερα απέσυραν την πληροφορία.
http://www.antinews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet