Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΒΑΡΥ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ



Σειρά επαφών με υψηλόβαθμους Ευρωπαίους αξιωματούχους, αλλά και ναι συνάντηση στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είχε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στις Βρυξέλλες.
banner1
Ο κ. Παπαδήμος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ γευμάτισε και με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.

Οι πληροφορίες που έφθασαν από τις Βρυξέλλες είναι ότι ο πρωθυπουργός αντιμετώπισε ένα εξαιρετικά αρνητικό κλίμα, στη σκιά των συμπερασμάτων της τρόικας που πλέον «καταγγέλλει» ανοιχτά την Ελλάδα για καθυστερήσεις, απροθυμία και ακινησία σε όλους τους τομείς.

Επισήμως το ελληνικό πρόβλημα δεν συζητήθηκε στη χθεσινή σύνοδο, πλην όμως η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριό της.

Όσον αφορά στον μόνιμο μηχανισμό στήριξης, οι ηγέτες της ΕΕ ελπίζουν ότι αυτός θα ενισχύσει τις άμυνες της Ευρώπης απέναντι στην κρίση χρέους, αν και ορισμένοι, όπως ο Iταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ εκτιμούν ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν συνδυαστεί με τα εναπομείναντα κεφάλαια του προσωρινού μηχανισμού (EFSF).

Από την πλευρά της, η Γερμανία επιμένει στη διαφωνία της όσον αφορά στην εκ μέρους της κ. Λαγκάρντ πρόταση για ενίσχυση του «τείχους προστασίας» της ευρωζώνης με μεγαλύτερη συνεισφορά κεφαλαίων στο ΔΝΤ, ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες αντιμετώπισης της κρίσης και βελτιώνοντας το κλίμα.

http://www.elzoni.gr
Presidents Day Weekend

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet