Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΠΑΓΩΤΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΗΜΙΚΡΑΝΙΑΣ

Αρκετοί γύρω μας νιώθουν το κεφάλι τους να πονά όταν τρώνε κάτι κρύο, όπως για παράδειγμα ένα παγωτό, ένα παγωμένο ρόφημα ή κρύα φαγητά που παγώνουν τον ουρανίσκο...
Αν και σύμφωνα με τους ερευνητές οι πονοκέφαλοι είναι γενικότερα κάτι πολύ δύσκολο να μελετηθεί, εκείνοι οι οποίοι προκαλούνται από την έκθεση σε κρύα ή παγωμένα τρόφιμα ή υγρά είναι πιο εύκολο να μπουν στο μικροσκόπιο, ακριβώς επειδή το αίτιο του πονοκεφάλου είναι γνωστό και ελεγχόμενο.

Έτσι, λοιπόν, οι επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ εξέτασαν τη ροή του αίματος σε 13 εθελοντές που έπιναν παγωμένο ή χλιαρό νερό με καλαμάκι, ώστε να διασφαλιστεί ότι ο ουρανίσκος τους θα δεχθεί το ερέθισμα του παγωμένου ή θερμού νερού.


Οι εθελοντές έκαναν σήμα στους ερευνητές, όταν ξεκινούσε ο πονοκέφαλος καθώς και όταν σταματούσε. Διαπιστώθηκε ότι ο πόνος προκαλείται, όταν η ροή του αίματος αυξάνεται στην πρόσθια εγκεφαλική αρτηρία, προκαλώντας αύξησης της πίεσης του αίματος.


Για την αποφυγή της μεγάλης αύξησης της πίεσης, η αρτηρία συσπάται, ώστε να εξισορροπήσει την πίεση. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η καλύτερη κατανόηση αυτού του φαινομένου θα βοηθήσει στη θεραπεία των ημικρανιών, καθώς και άλλων τύπων κεφαλαλγίας.


Η έρευνά τους παρουσιάστηκε στο συνέδριο Πειραματικής Βιολογίας που διεξάγεται στο Σαν Ντιέγκο των Η.Π.Α.. 
troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet