Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ....ΝΤΕΜΗΣ


Δεν αργεί η μέρα της επιστροφής του στην ηγεσία της ΠΑΕ ΑΕΚ Πριν ρυθμίσει τις εξελίξεις για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ, ο Ντέμης Νικολαΐδης προσπαθεί να ρυθμίσει ζητήματα που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα της ΠΑΕ.
Ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος της «Ένωσης» θα διαχειριστεί τις τύχες του συλλόγου με ένα συντηρητικό πλάνο, που προβλέπει τη συντήρηση της ομάδας με δικούς της πόρους και δίχως την…
ανάγκη ενός ή περισσοτέρων χρηματοδοτών.
Ο μεγαλύτερος βραχνάς της ΑΕΚ είναι τα χρέη προς το κράτος (Δημόσιο και Εφορία), αφού με τους υπάρχοντες διακανονισμούς και τα ελάχιστα έσοδα που έχει η ΠΑΕ, είναι αδύνατο να τηρηθούν οι διακανονισμοί που έχουν γίνει. Οι «κιτρινόμαυροι» οφείλουν 1,25 εκατ. ευρώ από το Σεπτέμβριο για το άρθρο 44 (ο Ντέμης Νικολαΐδης θα αναλάβει να τακτοποιήσει το χρέος αυτό) κι άλλες τέσσερις ισόποσες δόσεις ανά έτος για να ξεφορτωθούν οριστικά τη ρύθμιση που πριν οκτώ χρόνια είχε αποδειχτεί σωτήρια για την επιβίωση της ομάδας. Παράλληλα η ΑΕΚ οφείλει να καταβάλει άλλες 550.000 ευρώ το μήνα προς το Δημόσιο.
Στόχος του Ντέμη Νικολαΐδη είναι μετά τις εκλογές (μιας και τώρα όλα υπολειτουργούν) να διακανονίσει τις οφειλές αυτές με τρόπο που θα επιτρέπουν στην ΠΑΕ να επιβιώσει, δηλαδή με μείωση του ποσού των δόσεων και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής. Βασικό του επιχείρημα-και ταυτόχρονα σκληρή πραγματικότητα για την ΑΕΚ-είναι πως σε διαφορετική περίπτωση η χρεοκοπία είναι μάλλον αναπόφευκτη.
Άνοιγμα και στους άλλους;
Ο Ντέμης Νικολαΐδης στο ταξίδι του στη Νέα Υόρκη δεν έκανε μεγαλόστομες δηλώσεις, αλλά έδωσε σε όλους την αίσθηση πως η μέρα της επιστροφής του στην ηγεσία της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν αργεί. Στην εκδήλωση των φίλων της ομάδας στην αμερικανική μεγαλούπολη κάθισε μαζί με τον Νίκο Νοτιά, αλλά δεν μίλησαν παρά ελάχιστα. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά επειδή δεν περίμεναν να τα πουν μπροστά στα μάτια όλων. Οι δύο άνδρες βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή και μένει να φανεί αν αυτό συνεπάγεται ότι ο μέχρι πρότινος αδιάλλακτος για την περαιτέρω οικονομική ενίσχυση της ΠΑΕ (όπου άλλωστε είναι μεγαλομέτοχος) εφοπλιστής από τη Χίο θα αλλάξει στάση και θα ενισχύσει την προσπάθεια Νικολαΐδη. Ο τελευταίος φημολογείται πως θα χτυπήσει την πόρτα των Πέτρου Παππά και Πόλυ Χατζηϊωάννου, αλλά και του Δημήτρη Μελισσανίδη, θέλοντας να σχηματίσει μία ομάδα ισχυρών επιχειρηματιών-χρηματοδοτών που θα έχουν ρόλο «συμπαίκτη» στη νέα προσπάθεια.
Ελπίδες για Μανωλά
Σήμερα θα φανεί αν ο Κώστας Μανωλάς θα είναι διαθέσιμος για την έναρξη των πλέι οφ, την ερχόμενη Τετάρτη απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με τις πιθανότητες να είναι με το μέρος του. Αντίθετα, εκτός πλάνων είναι οι τραυματίες Δέλλας, Κλωναρίδης, Γκούντγιονσεν και Αργυρίου, όπως και ο εκτός ομάδας Χοσέ Κάρλος.
http://on-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet