Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ...ΨΙΧΑΛΙΖΕΙ


Δίνουν και παίρνουν οι δημοσκοπήσεις που γίνονται στα κρυφά για λογαριασμό των κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης. Οι φήμες είναι πολλές, άλλες αληθινές, άλλες ψεύτικες, πολλές εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Σε ένα όμως θέμα συμφωνούν όλοι οι δημοσκόποι: Ότι η κατάσταση είναι και θα παραμείνει ρευστή μέχρι να κλείσουν οι κάλπες της ερχόμενη Κυριακή. Και ίσως για πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση και έπειτα να είναι οι κάλπες πράγματι…
γκαστρωμένες, όπως έλεγε και ο αείμνηστος Φλωράκης.
Οι πρώτες αυτές εκλογές (γιατί μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλες) ενδείκνυνται για να εκφράσει ο κόσμος την οργή του για το πολιτικό σύστημα που τον κυβέρνηση τόσα χρόνια. Χωρίς μισθό, σύνταξη, δουλειά, χωρίς ασφάλεια, παιδεία και υγεία τι περιμένουν άραγε τα υπάρχοντα αστικά κόμματα; Να τους ψηφίσουν με κλειστά τα μάτια; Ασφαλώς κι όχι, ο κόσμος έχει βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια, πολιτικούς που τόσα χρόνια βλέπει και ξαναβλέπει και πολιτικές που τον έχουν οδηγήσει στην καταστροφή.
Κι αυτά τα λέμε διότι δεν αποκλείεται να επιβεβαιωθούν τα σενάρια που κάνουν λόγο για 9 και 10 κόμματα στη Βουλή, μεταξύ αυτών και η Χρυσή Αυγή, γεγονός που θα αποτελέσει όνειδος για τη Δημοκρατία αλλά και τη μεγάλη ήττα του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος.
Έχει μείνει μία εβδομάδα από τις κάλπες και κάποιοι νομίζουν ότι βρέχει ενώ τους φτύνουν από παντού. Κι αυτό το λέμε για όλους τους πολιτικούς χώρους. Ορισμένοι εμφανίζονται αγχωμένοι για την εκλογή τους και ξεχνούν την πατρίδα. Τώρα λοιπόν που η καταιγίδα πλησιάζει που ο Μιχαλολιάκος και ο Καμμένος ετοιμάζονται να κάνουν πάρτι στο Κοινοβούλιο και ο Τσίπρας το παίζει τιμητής των πάντων, υπάρχουν ακόμη υπουργοί και βουλευτές που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.
Βλέπουμε για παράδειγμα στη Νέα Δημοκρατία να τραβάει όλο το κουπί ο Σαμαράς, να καταγγέλλει τη Χρυσή Αυγή, να δίνει αγωνιώδη μάχη προκειμένου να μη γίνει στην Ελλάδα της κακομοίρας, αλλά κάποιοι μεγαλόσχημοι να απέχουν από τον πόλεμο.
Ο Τσίπρας, η Αλέκα και ο Κουβέλης που είναι τώρα που οι νεοναζί και οι Καμμένοι απειλούν να τα κάνουν όλα μπάχαλο; Η επαναστατικότητά τους εξαντλείται μόνο στο πόσο ποσοστό θα λάβουν και με ποιον θα συνεργαστούν;
Να μην μιλήσουμε για το ΠΑΣΟΚ όπου όλα τα μεγαλοστελέχη για το μόνο που νοιάζονται είναι να …χάσει ο Βενιζέλος και τον περιμένουν στην γωνία.
Αντί, λοιπόν, όλοι τους να κοιτάνε την προσωπική και κομματική «επιτυχία» ας δουν σε τι κίνδυνο μπαίνει η Ελλάδα. Ας καταλάβουν επίσης όλοι τους γιατί ο κόσμος είναι οργισμένος, γιατί ετοιμάζεται να τους καταδικάσει, άλλους λιγότερο κι άλλους περισσότερο.
Έχει μείνει μια εβδομάδα που το υπάρχον πολιτικό προσωπικό πρέπει να πείσει τον ελληνικό λαό ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στη χώρα. Εντάξει, από το τελειωμένο ΠΑΣΟΚ δεν περιμένουμε και πολλά. Σίγουρα περιμένουμε περισσότερα από τη Νέα Δημοκρατία ενώ από την Αριστερά περιμένουμε περισσότερη υπευθυνότητα. Με καταγγελτικό λόγο και χωρίς σχέδιο το μόνο που θα καταφέρουν είναι να έχουν εξ δεξιών τους το Μιχαλολιάκο να τους χαιρετά ναζιστικά. Αυτό θέλουν;
Κυριακή κοντή γιορτή, λοιπόν. Αν κάποιοι δε θέλουν η τιμωρία να είναι πολύ σκληρή, ας αλλάξουν τακτική. Όλοι μαζί μπορούν να αποτρέψουν τους κινδύνους για τη Δημοκρατία.
Αριστερός Ψάλτης
http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet