Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΚΡΟΒΑΤΕΙ ΣΕ ΛΕΠΤΟ ΣΧΟΙΝΙ

Οι ευρωπαίοι ηγέτες προσπαθούν να κρατήσουν τις λεπτές ισορροπίες
μεταξύ παρέμβασης στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας και αποστασιοποίησης με όποιες συνέπειες αυτό συνεπάγεται. Αυτό υποστηρίζει σε άρθρο του το Reuters, τονίζοντας ότι είναι επικίνδυνη και η μια και η άλλη...
τακτική. Όπως εξηγεί, μια άμεση παρέμβαση στην ελληνική δημοκρατία θα μπορούσε να στρέψει τους έλληνες ψηφοφόρους εναντίον της Ευρώπης και των θεσμών της, ενώ σε περίπτωση που οι ηγέτες κρατήσουν τις απαραίτητες αποστάσεις ενδέχεται να κατηγορηθούν ότι υποβοηθούν την Αθήνα ώστε να οδηγηθεί εκτός ευρώ μια ώρα αρχύτερα.


Ένα δραματικό παράδειγμα της άμεσης παρέμβασης ήταν - σύμφωνα με το Reuters - το τηλεφώνημα της γερμανίδας καγκελαρίου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στις 18 Μαΐου, κατά το οποίο η Άνγκελα Μέρκελ "εξέφρασε σκέψεις" σχετικά με το ενδεχόμενο μαζί με τις εκλογές να διεξαχθεί και δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ.


Όσον αφορά την τακτική της αποστασιοποίησης, αυτή φαίνεται ότι ακολουθήθηκε τότε που ο Αλέξης Τσίπρας απέστειλε επιστολή στον Χέρμαν Βαν Ρομπάι και τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, εξηγώντας ότι η δεύτερη δανειακή σύμβαση των 130 δισ. ευρώ είναι παράνομη και θα ακυρωθεί.


Η απειλή του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε να αγνοηθεί από την Ευρώπη, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε μεγάλο ποσοστό στις εκλογές της 6ης Μαΐου καταλαμβάνοντας τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Οι δύο υψηλόβαθμοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι προβληματίστηκαν για το εάν θα απαντήσουν στην επιστολή Τσίπρα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπαρόζο ήθελε να υπάρξει άμεση απάντηση, ενώ ο Βαν Ρομπάι ήταν πιο προσεκτικός, γνωρίζοντας ότι αυτό που θα έγραφαν προς απάντηση θα διέρρεε, ενώ δεν ήθελε να ξεκινήσει μια μακρά ανταλλαγή επιστολών ενδεχομένως και με άλλους πολιτικούς αρχηγούς.


Τελικά, αποφάσισαν να μην απαντήσουν.
www.enimerwsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet