Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΣΥΡΙΑ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ''ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ''

Ως την «μητέρα όλων των μαχών» χαρακτηρίζουν τα κυβερνητικά ΜΜΕ της Συρίας της μάχη που ετοιμάζεται στο Χαλέπι.
Οι κυβερνητικές δυνάμεις φέρονται να προετοιμάζονται για να εξαπολύσουν σφοδρή επίθεση κατά της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας. Σύμφωνα με πηγές της βρετανικής εφημερίδας Guardian, περίπου 10.000 στρατιώτες έχουν σταλεί στο Χαλέπι προκειμένου να ανακτηθεί ο έλεγχος της πόλης από τους αντάρτες.
Από την πλευρά του το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA κατηγόρησε τους αντάρτες ότι είναι έτοιμοι να διαπράξουν σφαγή στο Χαλέπι. Αντίθετα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε φόβους ότι το καθεστώς Άσαντ έχει ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση για μία νέα σφαγή στο Χαλέπι.

Την ίδια στιγμή ο πρώην επικεφαλής των παρατηρητών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Συρία, ο Νορβηγός στρατηγός Ρόμπερτ Μουντ εκτίμησε ότι η πρώτη του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ είναι ζήτημα χρόνου.


«Αργά ή γρήγορα, το καθεστώς θα πέσει» είπε ο Ρόμπερτ Μούντ που διοικούσε ως την περασμένη εβδομάδα τους 300 παρατηρητές του ΟΗΕ, η εντολή των οποίων ανεστάλη την περασμένη εβδομάδα λόγω της κλιμάκωσης της βίας.


«Η κλιμάκωση της βίας, η έλλειψη αναλογικότητας στις αντιδράσεις του καθεστώτος, η ανικανότητά του να προστατεύσει τον άμαχο πληθυσμό, σημαίνουν ότι οι ημέρες του καθεστώτος είναι μετρημένες, αλλά θα πέσει σε μία εβδομάδα ή σε ένα χρόνο; Αυτή είναι μια ερώτηση στην οποία δεν τολμώ να απαντήσω» υπογράμμισε ο πρώην επικεφαλής των παρατηρητών.


Η πτώση του καθεστώτος, που αντιμετωπίζει μια εξέγερση κατακερματισμένη και σε θέση αδυναμίας στρατιωτικά «είναι πάντοτε ο Δαυίδ εναντίον του Γολιάθ», σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Μουντ που εκτίμησε ότι αυτό δεν θα σημάνει απαραίτητα το τέλος του εμφυλίου πολέμου, επισήμανε ο Μουντ.


«Πολλοί πιστεύουν ότι εάν ο Μπασάρ αλ Άσαντ πέσει ή εάν του δοθεί η δυνατότητα για μια έντιμη φυγή (. . .) το πρόβλημα θα επιλυθεί. Αυτή είναι μια υπεραπλούστευση. Η κατάσταση θα μπορούσε κάλλιστα να επιδεινωθεί» πρόσθεσε ο πρώην επικεφαλής των παρατηρητών.

«Από την άλλη πλευρά είναι επίσης σημαντικό να πούμε ότι είναι αδύνατον να συλλάβουμε μια Συρία στην οποία οι σημερινοί κάτοχοι της εξουσίας παραμένουν στις θέσεις τους» εξήγησε ο Ρόμπερτ Μουντ.

 real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet