Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ: ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ


Ο Σίλβιο ξαναχτυπά και διαμηνύει πως δεν φοβάται μια γερμανική έξοδο από την ευρωζώνη και πως το ευρώ είναι μια μεγάλη κομπίνα...
«Η έξοδος της Γερμανίας από το Ευρώ δεν θα ήταν τραγωδία», υποστήριξε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μιλώντας κατά την διάρκεια της παρουσίασης ενός βιβλίου στην ιταλική πρωτεύουσα. «Η άλλη εναλλακτική», είπε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, «είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αναλάβει να εγγυηθεί το δημόσιο χρέος των χωρών-μελών».

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας σημείωσε ακόμη πως «το ευρώ είναι μια μεγάλη κομπίνα» και για τον λόγο αυτό, ο ίδιος «έδωσε πολλαπλές μάχες, στην Ευρώπη, κατά όσων ήθελαν να βασίσουν το οικοδόμημα μόνον σε κανόνες αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής, νομίζοντας ότι, έτσι, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη».


Σε ό,τι αφορά το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας, ο Μπερλουσκόνι επισήμανε πως θεωρεί ότι «εκφράζει την πολιτική αντίληψη της Γερμανίας, η οποία είναι μια χώρα ηγεμονική και μη αλληλέγγυα».


Τέλος, ο Μπερλουσκόνι άσκησε δριμεία κριτική κατά του μόνιμου ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ): «για να λάβει τις προβλεπόμενες βοήθειες, η κάθε χώρα πρέπει να υπογράφει ένα μνημόνιο που περιέχει αυστηρά οικονομικά μέτρα. Μέτρα που οδηγούν την οικονομία στην κατάρρευση και σε μια δίνη ύφεσης», υπογράμμισε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός.

dealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet