Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΟ ΣΑΝΙΔΙ ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΜΠΡΕΙΒΙΚ


Μια Γερμανίδα ηθοποιός τουρκικής καταγωγής θα διαβάσει τον επόμενο μήνα σε...
γερμανικά θέατρα τον λόγο που εκφώνησε στο δικαστήριο ο Νορβηγός εξτρεμιστής Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, και δράστης της διπλής επίθεσης πέρυσι στο Όσλο και το νησί Οτόγια προκαλώντας τον θάνατο 77 ανθρώπων, σε μια προσπάθεια να τονιστεί η διάδοση της ακροδεξιάς ιδεολογίας στην Ευρώπη.

Ο Ελβετός σκηνοθέτης Μίλο Ράου διασκεύασε την ηχογράφηση της ομιλίας του Μπρέιβικ σε σενάριο για να το ανεβάσει σε γερμανικό θέατρο.


«Το ιδεολογικό του 'μανιφέστο' είναι μια απεικόνιση της πολιτισμικής κρίσης που επικρατεί στην ευρωπαϊκή ήπειρο και εκφράζεται με μια αυξανόμενη λαϊκιστική ξενοφοβία», δήλωσε η Κίρστεν Σίμονσεν καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Ροσκίλντε της Δανίας.


Οι θεατρικές παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Βαϊμάρη και το Βερολίνο έχουν στόχο να προωθήσουν την άποψη ότι, αν και οι πράξεις του Μπρέιβικ είναι αυτές ενός παρανοϊκού, η ιδεολογία που τον οδήγησε σε αυτές είναι εξαιρετικά διαδεδομένη σε δημοκρατικές κοινωνίες, όπως αυτές της Ελβετίας και της Γερμανίας, δήλωσε ο 35χρονος Ράου.


Πάντως η ομιλία του δεν θα δραματοποιηθεί, αλλά απλώς θα διαβαστεί. Η ηθοποιός Σάσα Σοϊντάν επιλέχθηκε από τον σκηνοθέτη για να δημιουργήσει μια απόσταση μεταξύ του «χαρακτήρα» του Μπράιβικ και των πράξεων του και της ιδεολογίας του.


24h.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet