Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΟΧΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

 
Βαρύς χειμώνας φαίνεται ότι ήλθε πρόωρα σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, με νεκρούς, αγνοούμενους και αρκετές βλάβες. Την ίδια ώρα, η Νέα Υόρκη οχυρώνεται για να αντιμετωπίσει τον κυκλώνα Σάντι με υποχρεωτική εκκένωση παράκτιων περιοχών, κλείσιμο σχολειών, δημόσιων χώρων και μέσων μεταφοράς.
Στην Πολωνία τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από υποθερμία καθώς τα πρώτα χιόνια έριξαν τη θερμοκρασία κάτω από το μηδέν.

Παράλληλα, ένας 12χρονος από τη Βρετανία και ένας νεαρός που έκανε γουιντσέρφινγκ στη νότια Γαλλία αγνοούνται.

Στη Γαλλία πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ έντονη είναι και η χιονόπτωση σε αρκετές περιοχές, Στις γαλλικές Άλπεις δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Την Παρασκευή, δύο φοιτητές, η μία από την Ακτή Ελεφαντοστού, έχασαν τη ζωή τους στην πανεπιστημιούπολη της Τουλόν, όταν παρασύρθηκαν από τα νερά λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων.

Την ίδια ώρα, στην Ελβετία πολλά ατυχήματα σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο με το χιόνι να έχει φτάσει τα δέκα εκατοστά.

Μόνο στο καντόνι της Βέρνης καταγράφηκαν 60 ατυχήματα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την αστυνομία του καντονιού. Επίσης στο καντόνι της Ζυρίχης σημειώθηκαν περίπου 12 ατυχήματα.

Στο μεταξύ, ο κυκλώνας Σάντι αναμένεται να χτυπήσει εντός των ημερών τη Νέα Υόρκη και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα προκαλέσει ισχυρούς ανέμους και πλημμύρες.

Ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, ενώ παράκτιες περιοχές της πόλης θα εκκενωθούν υποχρεωτικά.

Εκτός από το μετρό, οι Αρχές αποφάσισαν επίσης να κλείσουν τα πάρκα, οι παιδικές χαρές και οι πλαζ.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για ισχυρή βροχόπτωση και ανέμους μεγάλης έντασης ακόμα και για χιονόπτωση κατά μήκος της πυκνοκατοικημένης ανατολικής ακτής των ΗΠΑ.

http://www.elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet