Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΧΟΣΕ ΜΟΥΧΙΚΑ Ο ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ


Σχεδόν όλοι οι πρόεδροι κρατών ζουν συνήθως στην απόλυτη χλιδή με παχυλούς μισθούς, πολυτελή αυτοκίνητα, αμέτρητους φρουρούς και «αυλικούς».
Ο πρόεδρος όμως της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα, έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο φτωχός πρόεδρος στον κόσμο.
Συγκεκριμένα, ο Χοσέ Μουχίκα δεν διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό, δεν φρουρείται από αστυνομικούς, ενώ οδηγεί ένα αυτοκίνητο αξίας 1,945 δολαρίων και δωρίζει το 90% του μισθού του κάθε μήνα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς!
Ο πρόεδρος έχει κερδίσει τον σεβασμό και την αναγνώριση από τους πολίτες της χώρας του κι έχει αποκτήσει και το παρατσούκλι "El Presidente pobre mas" που μεταφράζεται ως ο "φτωχός πρόεδρος".

Ο Χοσέ  Μουχίκα δεν έχει χρέη και πρόσφατα δήλωσε σε συνέντευξή του ότι το μοναδικό αντικείμενο που έχει στην ιδιοκτησία του είναι το αυτοκίνητο του.

Μετά από δική του πρωτοβουλία, έχει επιλέξει να μη φρουρείται από αστυνομικούς, ενώ σχεδόν καθημερινά μοιράζει ενημερωτικά φυλλάδια στον δρόμο για να προωθήσει τις κυβερνητικές του πρωτοβουλίες.

Ο μηνιαίος μισθός του Χοσέ Μουχίκα φτάνει τα 12.500 δολάρια αλλά εκείνος κρατά για τον εαυτό του μόνο 1.250 δολάρια, όσα χρειάζεται δηλαδή, και τα υπόλοιπα χρήματα τα δίνει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Πηγή:  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet