Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ο ''ΚΑΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ'' ΜΑΝΙΝΓΚ

Ο Αμερικανός στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ που κατηγορείται ότι είναι ο πληροφοριοδότης του αποκαλυπτικού ιστότοπου WikiLeaks κατέθεσε...
την Πέμπτη ότι ένιωσε σαν καταδικασμένος, φυλακισμένος σαν ζώο μετά τη σύλληψή του στη Βαγδάτη.

Ο Μάνινγκ κατέθεσε την τρίτη μέρα της προδικαστικής ακρόασης στο Fort Meade, έξω από τη Βαλτιμόρη.


Οι δικηγόροι του προσπαθούν να τον απαλλάξουν απ' όλες τις κατηγορίες και να αποφύγει την εμπλοκή του σε δίκη για την υπόθεση WikiLeaks.


Υποσατηρίζει ότι τιμωρήθηκε αρκετά όταν τον κλείδωσαν μόνο σε ένα μικρό κελί για περίπου εννιά μήνες σε μια φυλακή στο Κουάντικο στη Βιρτζίνια και αναγκάστηκε να κοιμηθεί γυμνός για αρκετές νύχτες.


Πριν από τον εγκλεισμό του στο Κουάντικο τον Ιούλιο του 2010 ο Μάνινγκ πέρασε κάποιο διάστημα κρατούμενος σε ένα στρατόπεδο στο Κουβέιτ.


Ο 24χρονος στρατιώτης, που φορούσε τη στολή του και καθόταν στο εδώλιο των μαρτύρων, εμφανίστηκε νευρικός, απαντούσε όμως με σταθερή φωνή στις ερωτήσεις του δικηγόρου του για τη σύλληψή του στο Ιράκ και τις συνθήκες κράτησής του.


Νωρίτερα την Πέμπτη, όπως γράφει η αμερικανική εφημερίδα Huffington Post ένας στρατιωτικός δικαστής αποδέχτηκε τους όρους υπό τους οποίους ο Μάνινγκ θα δήλωνε ένοχος για οκτών κατηγορίες σχετικά με την αποστολή απόρρητων εγγράφων στο WikiLeaks.
http://www.troktiko-blog.blogspot.ca

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet