Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΓΕΝΟΣΗΜΑ-ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΣΚΟΡΠΟΥΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

Μεγάλο ντόρος έχει γίνει τώρα τελευταία για τα γενόσημα -φάρμακα, πόσο αξιόπιστα είναι, αν είναι αβλαβή, αν κάνουν την δουλειά τους, πώς ελέγχονται,κτλ. Βόμβα έπεσε στο Πακιστάν με σιρόπι που σκόρπισε στην κυριολεξία τον θάνατο.
Κρίση στα φαρμακεία και μία φαρμακοβιομηχανία στο Πακιστάν, όταν 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Λαχόρη πίνοντας σιρόπι για το βήχα.
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της χώρας, οι 13 από τους 21 θανάτους έλαβαν χώρα το τριήμερο Παρασκευής- Κυριακής στη φτωχή συνοικία Σάχντρα της πόλης.

«Αρκετοί άνθρωποι χρησιμοποίησαν το σιρόπι αυτό ως ναρκωτικό», δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Ατίφ Ζουλφικάρ. «Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι, οι περισσότεροι τοξικομανείς, πέθαναν όταν ήπιαν το τοξικό σιρόπι», διευκρίνισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως έξι πέθαναν στο νοσοκομείο και οι υπόλοιποι βρέθηκαν σε κοιμητήριο στο οποίο συναντιούνται πολλοί ναρκομανείς.

Το γεγονός δεν αποτελεί το πρώτο κρούσμα τοξικών φαρμάκων, καθώς περίπου εκατό άνθρωποι με καρδιακά προβλήματα έχασαν τη ζωή τους τον περασμένο Ιανουάριο στη Λαχόρη όταν πήραν τοξικά φάρμακα που είχαν παρασκευαστεί στην πόλη.

Αποτέλεσμα της εμπορίας τοξικών φαρμάκων είναι να κλείσουν τρία φαρμακεία στην πόλη και να συλληφθούν οι ιδιοκτήτες τους. Παράλληλα, οι αρχές ζήτησαν την απόσυρση του φαρμάκου. Επίσης έκλεισε η φαρμακοβιομηχανία που παράγει το σιρόπι και δείγματα του φαρμάκου εστάλησαν για ανάλυση σε εργαστήρια.

Ο αριθμός των θυμάτων αυτή τη στιγμή έχει φτάσει τους 21 . Στην Ελλάδα έχουν αρχίσει και δίνουν γενοσημα από την Παρασκευή, με την αναγραφή της δραστικής ουσίας.Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν φάρμακα στον ΕΟΠΥΥ. Η Ελλάδα εισάγει γενόσημα από Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Ισραήλ κτλ.

Γιατί λοιπόν να μην έρθουν και στην Ελλάδα τα εν λόγω γεννόσημα - φάρμακα που σκορπούν το θάνατο; Ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι δεν θα έχουμε και εδώ κρούσματα; Άλλωστε ο ΕΟΦ ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να τα ελέγξει όλα, παρά μόνο δειγματοληπτικά την πρώτη παρτίδα. 

Πηγή: spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet