Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

''ΗΡΩΕΣ'' ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ



Θα τρελαθούμε τελείως σ’ αυτή τη χώρα. Ήρωας ο Ντερτιλής εφάμιλλος του Κολοκοτρώνη ή ακόμη και του…
Σωκράτη. Έτσι είπε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, γνωστός για τις χουντικές του καταβολές, χωροφύλακας άλλωστε ο ίδιος την Επταετία. Είναι ο ίδιος που έφτιαξε στα Καλάβρυτα μεζονέτες για να καλοπερνά αυτός και η παρέα του. Εν πάση περιπτώσει.
«Έφυγε ένας ήρωας, όπως ήρωας ήταν και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Γεώργιος Παπαδόπουλος. Στην τελευταία σου επιστολή μου έλεγες πως μείναμε οι δυο μας. Εγώ σου λέω πως είμαστε χιλιάδες». Ποιος τα είπε όλα αυτά; Ο καταδικασμένος για κακουργήματα εκδότης της Ελεύθερης Ώρας, Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, χουντικός από την πρώτη του μέρα.
Κάποιοι μάλιστα έριξαν και πυροβολισμούς για να τιμήσουν τον «ήρωα» Ντερτιλή. Άλλωστε γιατί να μην το κάνουν και στην Κρήτη μπαλωθιές ρίχνουν.
Φυσικά στην πρώτη γραμμή της «ηρωοποίησης» ενός δολοφόνου, σύμφωνα με την καταδίκη που έχει ο Ντερτιλής, βρίσκεται η Χρυσή Αυγή και κάποιοι κρυπτοφασίστες στα δεξιά και άκρα δεξιά. Βεβαίως αυτοί θα πουν ότι είναι «πατριώτες». Άλλωστε, πατριώτες είναι μόνο κάποιοι που το κάνουν κατ’ επάγγελμα, όλοι οι άλλοι είναι προδότες, ευρωλιγούρηδες, φιλότουρκοι και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί.
Δεν έχει, όμως, σημασία ότι κάποιοι τελειωμένοι πήγαν να τιμήσουν τον Ντερτιλή στο τελευταίο του ταξίδι. Πάντα θα υπάρχει ένας φασιστικός εσμός που θα ονειρεύεται πραξικοπήματα και στρατιωτικούς στην εξουσία. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο όπου υπάρχει έντονη πολιτική απαξίωση, θα βγαίνουν διάφοροι φανεροί και κρυφοί χουντικοί, χρυσαυγίτες και άλλοι εκπρόσωποι της πιο μαύρης σελίδας της ιστορίας και θα στήνουν σενάρια κατάλυσης της δημοκρατίας.
Το πιο ανησυχητικό είναι ότι στις νέες γενιές, της αφασίας, την ημιμάθειας ως προς την ιστορία της χώρας και της απολιτίκ συμπεριφοράς, ο Ντερτιλής και οι χουντικοί υποστηρικτές του θα παρουσιάζονται ως κάτι το νέο, το αντισυστημικό, το διάφανο. Όπως ακριβώς και η Χρυσή Αυγή δηλαδή που βγαίνει τρίτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις διότι εμφανίζεται ως ο πολέμιος του σαθρού πολιτικού συστήματος.
Το πιο επικίνδυνο απ’ όλα λοιπόν είναι ότι ο φασισμός δε μας έχει χτυπήσει απλά την πόρτα. Δε ρίχνει απλά μπαλωθιές στην κηδεία ενός δολοφόνου ο οποίος έχει κατηγορηθεί για σαδισμό και βασανισμούς και κατά τη θητεία του στην Κύπρο. Ο φασισμός βρίσκεται μέσα στη χώρα μας, τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Τη χώρα που έβγαλε το Σωκράτη και τον Κολοκοτρώνη που κάποιοι άθλιοι τους εξισώνουν με τον Ντερτιλή.
Εκεί καταντήσαμε. Να ξεχνούμε όλους τους υπόλοιπους αφανείς ήρωες της χώρας, που πολέμησαν τους Γερμανούς ή υπηρέτησαν την πατρίδα όπου κι αν χρειάστηκαν, και να υμνούμε ένα από τα βασικά γρανάζια της χουντικής μηχανής.
Κι αν είναι επικίνδυνος ο «κόκκινος» φασισμός που εμφανίζεται και από τις «εκδηλώσεις» του ΠΑΜΕ, τα γιούρια του ΣΥΡΙΖΑ ή τις μολότοφ του Διαμαντόπουλου, το ίδιος επικίνδυνος είναι και ο «μαύρος» φασισμός, του Μιχαλολιάκου, του Πλεύρη, του Αμβρόσιου ή των κρυφοχουντικών που νομίζουν ότι ήρθε η ώρα να πάρουν τη ρεβάνς.
Ότι κι αν κάνουν θα μας βρουν μπροστά τους. Η Δημοκρατία μπορεί να έχει πληγεί, να είναι κουτσή, να βιάζεται καθημερινά αλλά είναι Δημοκρατία και ο καθένας λέει ότι θέλει και δυστυχώς πολλές φορές κάνει ότι θέλει.
Όμως, οι σκεπτόμενοι πολίτες αυτή τη Δημοκρατία θέλουμε, όχι ότι εκπροσωπούσε ο Ντερτιλής. Τελεία και παύλα.
http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet