Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΒΡΑΙΟ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟΓΕΝΗΣ ΧΑΖΑΡΟΣ

Το 1976 ο Άρθουρ Κέστλερ ,ένας αυστροούγγρος εβραϊκής καταγωγής
διατύπωσε σε βιβλίο του για πρώτη φορά μια θεωρία που προκάλεσε αίσθηση στην εβραϊκή κοινότητα ανά τον κόσμο.Ότι οι περισσότεροι Εβραίοι που ζούσαν τότε στον κόσμο δεν προέρχονται από τον Ιορδάνη ποταμό αλλά από το Βόλγα και είναι απόγονοι τουρκογενών Χαζάρων!
Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος.
Ο Κέστλερ μελέτησε πολλά ιστορικά στοιχεία που κατά τον ίδιο αποδεικνύουν ότι οι περισσότεροι Εβραίοι σήμερα προήλθαν από την ανατολική Ευρώπη και είναι απόγονοι τουρκικών ,ουγγρικών και ουνικών φυλών του Χαγανάτου των Χαζάρων ,ένα μεσαιωνικό βασίλειο στα βόρεια του Εύξεινου Πόντου,το οποίο το 10 μ.Χ. αιώνα υιοθέτησε την εβραϊκή θρησκεία.Το βιβλίο του ονομάζεται Η 13η φυλή.Η χαζαρική αυτοκρατορία και η κληρονομιά της.(The Thirteenth Tribe. The Khazar Empire and its Heritage).

Το Χαγανάτο εκείνη την εποχή για να ξεφύγει από την επιρροή των γειτόνων του,των χριστιανών Βυζαντινών και των Ρως καθώς και των μουσουλμάνων αποφάσισε να υιοθετήσει ως επίσημη θρησκεία του τον ιουδαϊσμό ,πιθανώς από Εβραίους εμπόρους που ζούσαν στις παρευξείνιες βυζαντινές πόλεις.

Μετά τη διάλυση του Χαγανάτου οι ιουδαίοι, πλέον, Χάζαροι μετανάστευσαν από την ανατολική Ευρώπη στη δυτική.Από εκεί ο ένας κλάδος τους μετοίκησε στη Μεσόγειο μετά την απέλασή τους από την Ισπανία (σεφαρδίτες) ενώ ο άλλος, οι κυρίως γερμανόφωνοι ασκενάζι,που ήταν και ο πιο πολυάριθμος σε όλο τον κόσμο (ασκενάζι) και το ίδιο το Ισραήλ μετά την ίδρυσή του ,το 1947.

Το βιβλίο προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις στους εβραϊκούς ανάμεσα στους οποίους μέχρι τότε η επικρατέστερη θεωρία ήταν ότι οι Εβραίοι είναι απόγονοι των αρχαίων χαναανιτών-ισραηλιτών.Η δήλωση του Κέστλερ ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για κάτι τέτοιο αλλά αντίθετα η ιστορικά ντοκούμενα δείχνουν προς την κατεύθυνση της θεωρίας του.

Μάλιστα ο βρετανός μεγαλοεκδότης Philip Toynbee ,γιος του ιστορικού Arnold Toynbee δήλωσε για το βιβλίο ότι είναι σαν να βάζεις μια γάτα πάνω σε ένα σκύλο.

Ο Κέστλερ έγραψε το βιβλίο θέλοντας να απαλλαγεί από τον σιωνισμό.

Καμία σχέση,λοιπόν,δεν έχουν οι σημερινοί Εβραίοι με τους αρχαίους Ισραηλίτες και τις δώδεκα φυλές τους,αλλά είναι η 13η φυλή,απόγονοι τουρκοούγγρων Χαζάρων. www.anexigita.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet