Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Η ΔΗΜΑΡ ΠΑΕΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ ΓΙΑ...ΦΟΥΝΤΟ



Φωτο: e-typos
Όπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει. Η ΔΗΜΑΡ έχει ΡΗΜΑΔΙ και γι’ αυτό δεν χρειάστηκαν παρά μόνο μερικές ημέρες.
Ο Φώτης Κουβέλης ανακάλυψε όψιμα ότι ο Σαμαράς ήταν πολύ… κακός άνθρωπος την ίδια ώρα που 174 στελέχη του κόμματος εξέδωσαν επιστολή, σύμφωνα με την οποία ήταν εγκληματικό λάθος η αποχώρηση από την κυβέρνηση.
Κάποια στελέχη του κόμματος φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, άλλα πάνε προς το κέντρο και ψάχνουν να βρουν λύσεις για την επόμενη ημέρα ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν οριακή είσοδο στη Βουλή.
Κι όμως, 20 ημέρες πριν η ΔΗΜΑΡ και ο Κουβέλης ήταν δυνάμεις της σοβαρότητας και υπευθυνότητας. Στήριζαν μια κυβέρνηση τρικομματική για το καλό της πατρίδας, είχαν συμμετοχή σε κρίσιμα υπουργεία όπως το Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το Δικαιοσύνης και μπορούσαν να μιλήσουν καθαρά στο λαό για τους κινδύνους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.
Η Κεντρική Επιτροπή που συνεδρίασε το Σάββατο ανέδειξε ένα κόμμα που βρίσκεται λίγα μόλις βήματα πριν τη διάλυση. Κι έναν αρχηγό που ακόμη δεν έχει αντιληφθεί ότι η περιχαράκωση της αριστεράς ήταν αυτή που την οδήγησε στην απομόνωση δεκαετίες τώρα.
Ενδιαφέρον, έχει όμως η επιστολή των 174 στελεχών καθώς αναφέρεται ουσιαστικά στη χαμένη ευκαιρία της Αριστεράς. Κι έχει ενδιαφέρον διότι έρχεται λίγο μετά ο κ. Κουβέλης και λέει τα ακριβώς αντίθετα. Έτσι είναι φανερό ότι και η ΔΗΜΑΡ αποκτά συνιστώσες, μέχρι φυσικά να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη, κι αυτό επειδή ο πρόεδρός της αποφάσισε να «επαναστατήσει» για την ΕΡΤ όταν είχε ο ίδιος υπογράψει το Μνημόνιο και είχε δει δεκάδες χιλιάδες άνεργους από τον ιδιωτικό τομέα.
Διαβάστε τι είπε μεταξύ άλλος ο κ. Κουβέλης
Για το θέμα της ΕΡΤ είπε: «Φτάσαμε, όμως, στο σημείο ο πρωθυπουργός όχι απλώς ερήμην των άλλων, αλλά ερήμην και των ίδιων των κυβερνητικών εταίρων του, και μάλιστα παρά τη ρητή και κατηγορηματική αντίθεση των εταίρων, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου μόνο με τους υπουργούς της ΝΔ και να κλείνει εν μια νυκτί την ΕΡΤ. Εν μια νυκτί, αλλά αυτή η νύκτα εξελίσσεται σε σκοτάδι διαρκείας. Τρεις εβδομάδες συμπληρώνονται τη Δευτέρα με μαύρες οθόνες..»
Ασκώντας κριτική στο πρόσωπο του πρωθυπουργού ο κ. Κουβέλης τόνισε πως «σε πολλά και σημαντικά ζητήματα της ασκούμενης πολιτικής ο κ. Σαμαράς μετέτρεψε την τρικομματική κυβέρνηση σε μονοκομματική. Επιχείρησε ακόμη και σε θέματα που δεν ανήκουν στον πυρήνα των μνημονιακών δεσμεύσεων να βάλλει τη στενή ιδεολογικοπολιτική σφραγίδα της Νέας Δημοκρατίας. Διαμόρφωσε ένα περιβάλλον μη ισότιμων σχέσεων μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων».
Έτσι ανέφερε τις διαφωνίες με αντικείμενο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και μίλησε για «στροφή της Ν.Δ. προς το ακροατήριο της Χρυσής Αυγής», η οποία «προκάλεσε την μετατόπιση της θέσης της από το δεν χρειάζεται «αντιρατσιστικός νόμος» στο να γίνουν , μετά τη διεθνή κατακραυγή , «νομοθετικές βελτιώσεις» του υφιστάμενου πλαισίου.
Η μεγάλη πλάκα έχει με τις αλλαγές στο Δημόσιο. Έδειξε τους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι, παρά τις προσπάθειες του κ. Μανιτάκη «δεν έκαναν τίποτα για την προώθηση της μεταρρύθμισης και την προετοιμασία της κινητικότητας, ακριβώς για να μην ταράξουν το δικό τους σύστημα».
Έκανε προσπάθειες ο Μανιτάκης και τον εμπόδιζαν οι άλλοι. Θα τρελαθούμε τελείως.
Επιπλέον ο κ. Κουβέλης σημείωσε και άλλα σημεία διαφωνίας όπως στη φορολογία της περιουσίας και των ακινήτων, στην στήριξη των αδύναμων, καθώς και στο νέο φορολογικό σχέδιο το οποίο, όπως είπε, «ακόμη είναι γεμάτο από ρυθμίσεις που θα επιβαρύνουν περισσότερο τα χαμηλά εισοδήματα».
Συν τις άλλοις στάθηκε στις αποκρατικοποιήσεις και στην μη ενημέρωση της Δημοκρατικής Αριστεράς στο θέμα της πώλησης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας. Είπε χαρακτηριστικά: «Παρά το γεγονός ότι στην προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων αναφέρεται ρητά ότι τα δίκτυα θα παραμείνουν υπό τον έλεγχο του Δημοσίου, σε έγγραφο που στάλθηκε από το Υπ. Ανάπτυξης στην Τρόικα, αναφέρεται η δέσμευση της κυβέρνησης να πωλήσει και τμήμα του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας. Για το θέμα αυτό η ΔΗΜΑΡ δεν είχε ενημερωθεί ποτέ. Την ίδια στιγμή προωθείται η πώληση ολόκληρου του ποσοστού του δημοσίου στα λιμάνια και όχι οι συμβάσεις παραχώρησης όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί».
Σαν μας λέει ότι δεν… διάβασε το μνημόνιο.
Ο κ. Κουβέλης άφησε να εννοηθεί ότι μεσούσης της πολιτικής κρίσης λόγω ΕΡΤ και πριν αποχωρήσει η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, παράγοντες της ΝΔ επιθυμούσαν την προσφυγή στις κάλπες. «Έχουμε την εκτίμηση ότι “κύκλοι” της Ν.Δ. και ο κ. Σαμαράς με τις μονομερείς ενέργειές τους αντικειμενικά παρωθούσαν σε ρήξη και εκλογές. Άλλο ζήτημα βέβαια ότι ανέκρουσαν πρύμναν».
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επανέλαβε πως η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και ότι «δε θέλαμε και δε θέλουμε να παρασύρουμε την Ελλάδα σε εκλογές και πάλι εκλογές». Μάλιστα υπονόησε πως μετά το καλοκαίρι θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις, λέγοντας πως στο θέμα της αποφυγής των εκλογών «παραμένουμε σταθεροί. Όπως όταν είμαστε στη κυβέρνηση έτσι και τώρα. Θέλουμε να δούμε την ίδια στάση ευθύνης από όλους. Όχι μόνο τώρα, αλλά και μετά το καλοκαίρι και κατόπιν».
Συμπέρασμα. Η ΔΗΜΑΡ πάει καλοκαιριάτικα για φούντο ή για… φούντα προκειμένου να αντέξει τους κραδασμούς.
http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet