Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ....ΛΙΣΤΕΣ

Μετά τους 2.063 καταθέτες του εξωτερικού που βρέθηκαν στη λίστα Λαγκάρντ και τους 54.000 χιλιάδες της λίστας Λιχτενστάιν,
που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό τη διετία 2009-2011, έρχονται και οι καταθέτες (άγνωστο ακόμη πόσοι) που έχουν χρήματα στο Λουξεμβούργο. Πρόκειται για φυσικά αλλά και νομικά πρόσωπα.

Ήδη, η ελληνική κυβέρνηση, γράφει η εφημερίδα Τα Νέα, έχει καταθέσει επίσημο αίτημα στις αρχές του Λουξεμβούργου για να φτάσουν στην Αθήνα τα στοιχεία με τους Έλληνες φορολογούμενους που έχουν χρήματα στο Δουκάτο.
Το αίτημα υπέβαλε επίσημα, με επιστολή που παρέδωσε προσωπικά στον ομόλογό του του Λουξεμβούργου Λικ Φρίντεν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας κατά τη συνάντησή τους στο τελευταίο Eurogroup στις 17 Ιουνίου. Το αίτημα εστάλη και μέσω της διπλωματικής οδού.
Κατά προσέγγιση οι καταθέσεις των Ελλήνων στο Λουξεμβούργο υπολογίζονται από τραπεζικά στελέχη μεταξύ 600 – 800 εκατ. ευρώ.
Η κυβέρνηση κινητοποιήθηκε για να υποβάλει αίτημα στο Λουξεμβούργου στις 4 Ιουνίου, όταν ο Λουξεμβούργιος πρωθυπουργός, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε στην Market News International (MNI) ότι οι ελληνικές Αρχές δεν έχουν ζητήσει στοιχεία των Ελλήνων καταθετών στο Λουξεμβούργο και ότι εφόσον το κάνουν θα τα παράσχει άμεσα ακόμα και αν αυτό είναι ενάντια στην ισχύουσα νομοθεσία του Δουκάτου.
Εκτίμηση στελεχών του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι η «λίστα Γιούνκερ» θα δοθεί στην Ελλάδα στις αρχές Σεπτεμβρίου.
«Η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε ζητήσει ποτέ από το Λουξεμβούργο να της δώσει τη λίστα με τους Έλληνες καταθέτες, αφενός γιατί δε γνώριζε πως υπήρχε σχετική λίστα και αφετέρου γιατί δεν είχε εκδηλωθεί δημόσια η προθυμία χορήγησης των στοιχείων. Από τη στιγμή που αυτό έγινε, κινήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες», δήλωσε στα Νέα στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.
http://on-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet