Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΣΥΡΙΑ: ¨ΕΧΟΥΜΕ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΠΛΗΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ¨

Με το χέρι στη σκανδάλη προκειμένου να σημάνουν την έναρξη της επέμβασης στην Συρία βρίσκονται ΗΠΑ και Βρετανία, δηλώνοντας απολύτως πεπεισμένες για τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ.
Κλιμακώνοντας την ένταση η συριακή κυβέρνηση απαντά ότι η χώρα θα αμυνθεί
με τρόπο που θα «εκπλήξει» τους πάντες.Την ίδια στιγμή, δημοσίευμα του Focus αναφέρει ότι οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες έχουν παραδόσει πειστήρια σε αμερικανούς αξιωματούχους που αποδεικνύουν την χρήση χημικών από το συριακό καθεστώς.
Τους κάρφωσαν Ισραηλινοί
Τα εν λόγω τεκμήρια έδωσε η μονάδα «8200» των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, που μέσω ηλεκτρονικής κατασκοπείας κατέγραψε συνομιλίες μεταξύ Σύρων αξιωματούχων, το περιεχόμενο των οποίων περιήλθε σε γνώση των αμερικανών.
Η μονάδα 8200 συλλέγει και αναλύει ηλεκτρονικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων καταγεγραμμένων ομιλιών και email.
Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει ότι Ισραηλινοί αξιωματούχοι έφθασαν στην Ουάσινγκτον τη Δευτέρα για να παραδώσουν τα αποτελέσματα των ερευνών.
«Είμαστε προετοιμασμένοι και είμαστε έτοιμοι» σε περίπτωση που δοθεί μια τέτοια εντολή από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ. «Έχουμε αναπτύξει τις δυνάμεις μας προκειμένου να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν… όποια κι αν είναι η απόφαση που θα πάρει ο πρόεδρος», είπε.Στο ίδιο ύφος και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το συριακό καθεστώς χρησιμοποίησε χημικά όπλα κατά των αμάχων και πως όσοι εμπλέκονται οφείλουν να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.Την βεβαιότητά τους για την χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ εξέφρασαν, άλλωστε, σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν για το θέμα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ, οι δύο άνδρες συζήτησαν περισσότερο για τη σημασία της απάντησης που θα δοθεί στη χημική επίθεση της περασμένης εβδομάδας».Εντωμεταξύ, ο Ντέιβιντ Κάμερον αναμένεται να υποβάλει σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ένα σχέδιο απόφασης που καταδικάζει τις επιθέσεις με χημικά όπλα του και εγκρίνει τη λήψη «απαραίτητων μέτρων» για να προστατευθούν οι άμαχοι από αυτά, δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.
Σε σημερινές δηλώσεις του από τη Χάγη, πάντως, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, τονίζει ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στους επιθεωρητές του ΟΗΕ στη Συρία για να διαπιστώσουν αν έγινε πράγματι χρήση χημικών όπλων. «Είναι σημαντικό να τεκμηριώσουμε τα γεγονότα», τόνισε ο Κι-μουν.
Σήμερα οι επιθεωρητές του ΟΗΕ άρχισαν και πάλι, μετά από μια σύντομη διακοπή για λόγους ασφαλείας, τις έρευνές τους στους τόπους της επίθεσης, προκειμένου να συλλέξουν αποδείξεις για τη χρήση των χημικών όπλων. Ήδη, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, έχουν πραγματοποιήσει μια «παραγωγική» συλλογή αποδείξεων.
Υπέρ της επίθεσης, στην περίπτωση που αποδειχθεί η χρήση των χημικών, τάσσονται Γερμανία και Γαλλία. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκουίντο Βεστερβέλε, δήλωσε ότι το Βερολίνο θα υποστηρίξει οποιαδήποτε δράση υπό την ηγεσία του ΟΗΕ στη Συρία, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι η Γαλλία είναι «έτοιμη να τιμωρήσει» όσους παίρνουν «την απάνθρωπη απόφαση να δηλητηριάσουν αθώους ανθρώπους».
Για αμυντική στάση που θα «εκπλήξει» τους εχθρούς της, προειδοποίησε από την πλευρά της η συριακή κυβέρνηση μέσω του Σύρου υπουργού Εξωτερικών Γουαλίντ αλ-Μαλέμ. Ο αλ-Μαλέμ, δήλωσε ότι «είτε θα παραδοθούμε είτε θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας με τα διαθέσιμα μέσα – νομίζω ότι αυτό είναι η καλύτερη επιλογή. Έχουμε όπλα αυτοάμυνας και θα εκπλήξουμε τους πάντες με αυτά».

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet