Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΤΟΡΑ ή ΤΑΝΚΣ


H αρχική δήλωση της φιλόδοξης βουλευτού Επικρατείας –εκ Χανίων ορμώμενης- της ΝΔ,
σκόρπισε την ελπίδα ότι η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από κανέναν στη χώρα αυτή, αν εξαιρέσουμε τους «υπηρέτες» της. Για το λόγο αυτό οι δημοσιογράφοι έσπευσαν για διευκρινίσεις.

Ολόκληρη η δήλωση που έκανε η κυρία Μπακογιάννη στο STAR:«Ερ: Κάνατε μία πρόταση στην περίπτωση που παραιτηθούν βουλευτές της Χ.Α και έχουμε εκλογές σε συγκεκριμένες περιφέρειες. Πείτε μας ποια είναι αυτή η πρόταση; 
Απ: Είναι πολύ συγκεκριμένη η πρότασή μου. Η χώρα το τελευταίο πράγμα το οποίο χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι αναστάτωση ή εκλογές. Η ΧΑ θέλει να παίξει με τους θεσμούς και θέλει να παραιτήσει συγκεκριμένους βουλευτές για να δημιουργήσει αυτή ακριβώς την αναστάτωση και αυτή την αποσταθεροποίηση. Η απάντηση του ευρύτερου δημοκρατικού τόξου πρέπει να είναι μία. “Ναι, θέλετε να παίξετε. Εμείς θα κατέβουμε σε εκλογές ενωμένοι. Θα μοιραστούμε μετά τις έδρες με βάση ακριβώς την αναλογία των προηγούμενων εκλογών και η ΧΑ θα μείνει εκτός Βουλής.” Αυτό θα πρέπει να είναι κατά τη γνώμη μου η σταθερή, ενωμένη, δημοκρατική απάντηση σε αυτούς οι οποίοι πιστεύουν ότι μπορούν να απειλήσουν τη Δημοκρατία. 
Ερ: Όταν λέτε ενωμένοι τι εννοείτε; Σε ένα ψηφοδέλτιο; 
Απ: Εννοώ σε ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο από πριν θα έχουν οριστεί ποιοι είναι οι βουλευτές οι οποίοι θα εκλεγούν γιατί απλά είναι τα πράγματα όταν «παίζεις» για μία έδρα, έχεις διαφορετικές συνθήκες. Και πιστεύω ότι ακριβώς αυτό το παιχνίδι που θέλει να «παίξει» η ΧΑ – γιατί αυτό που θέλει είναι να βάλει τα κόμματα να σκοτώνονται μεταξύ τους – η απάντηση από το δημοκρατικό τόξο θα πρέπει να είναι μία και ενιαία».
Είναι πυκνά τα νοήματα, ας προσπαθήσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε  τη δήλωση, να αναγνώσουμε «πίσω από τις λέξεις».
Καταρχήν είναι σαφές ότι η Ντόρα συντάσσεται με τη θεωρία των δύο άκρων σε τέτοιο βαθμό, που δεν θέλει κανένα κόμμα ανάμεσα.
Ο προσεκτικός αναγνώστης θα κατάλαβε ότι μιλά για το «ευρύτερο δημοκρατικό τόξο». Το «στενό» δηλαδή τόξο, συν κάποιους σχηματισμούς που προφανώς κάνουν το βέλος προς τους απέναντι.
Ενωμένοι και μετά μοιρασιά των εδρών. Αν υιοθετεί η πρόταση η ΧΑ πάει για 30%.
Οι βουλευτές που θα εκλεγούν θα είναι γνωστοί από πριν!!!
Ο λαός δηλαδή να κληθεί να ψηφίσει αυτούς που θα έχουν ορίσει τα κόμματα. Τόση δημοκρατία δεν αντέχεται…
Η εμπειρία της την οδήγησε στο να μην προτείνει τη μύχια σκέψη της: «Ντόρα ή τανκς». Ευτυχώς δηλαδή γιατί ο κόσμος είναι σαλταρισμένος και η απάντηση στο δίλημμα ίσως δεν είναι αυτονόητη…
Καλά πληροφορημένες πηγές μας μεταφέρουν ότι ήδη έχουν πέσει τα φαβορί  ονόματα στο τραπέζι. Σε κάθε περίπτωση θα «κλειδώσουν» έως την Κυριακή (του Θωμά). Μεταφέρουμε τις ζυμώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.
1.       Λόγω ποσόστωσης 3 ανίψια, ξαδέλφια, κουμπάροι, μπατζανάκια, κουνιάδοι, γνωστής πολιτικής οικογένειας από την Κρήτη. Με τον τρόπο αυτό καλύπτει όλους τους προερχόμενους από τη ΝΔ υποψηφίους, αλλά εμπρός στο όραμα της πανστρατιάς, αυτά είναι λεπτομέρειες.
2.      Ο Βασίλης Λεβέντης, για να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα του 1992 σε αντίστοιχες τοπικές εκλογές (τότε έγιναν μόνο στη Β΄ Αθηνών, κάποιοι επιμένουν ότι το ίδιο θα γίνει και τώρα).
3.      Η Άντζελα Δημητρίου για να πει κι ένα τραγούδι.
4.      Ο υποψήφιος από τον ΣΥΡΙΖΑ θα υποδειχτεί από τον Ευάγγελο Διαμαντόπουλο, για να είναι βέβαιη η πίστη του στη Δημοκρατία.
5.      Οι ΑΝΕΛ αποφασίζουν για τον δικό τους υποψήφιο σε κλειστή σύσκεψη στην Αχαΐα, καθώς εκεί έχει προγραμματιστεί ψεκασμός για το δάκο.
6.      Το ΚΚΕ ψάχνει και αυτό ειλικρινώς για την καλύτερη περίπτωση, αλλά για όλους υπάρχουν υπόνοιες ότι κατά βάθος είναι μικροαστοί.
7.      Το ΠΑΣΟΚ απαντά με μεταγραφή από Ευρωβουλή: Κρίτων Αρσένης και κάθε φάλαινα θα μπει στη θέση της.
8.      Η ΔημΑρ θέτει ως όρο να μην απολυθεί κανείς από την παρούσα Βουλή, αυτή να γίνει Γερουσία και να διασφαλιστεί ότι η επόμενη θα ορκιστεί πίστη στη Ρεπούση.
Αντιλαμβάνεστε ότι κάποιες αντιφάσεις που παρατηρούνται δεν είναι δυνατόν να εμποδίσουν το όραμα της σύνθεσης.
Ένα δημοκρατικό «νταραβέρι» απέναντι στους μαχαιροβγάλτες.
Στις κάλπες θα πάνε μόνο οι «πιστοποιημένοι δημοκράτες» τύπου ΓΑΠ και οι «μεραρχίες» του Μιχαλολιάκου.  Οι υπόλοιποι θα πάρουμε τα βουνά…
Μικρός Οδυσσέας
http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet