Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ¨ΛΕΥΚΗ ΧΗΡΑ¨


Διεθνές ένταλμα σύλληψης για την «Λευκή χήρα»
Η Ιντερπόλ εξέδωσε σήμερα, έπειτα από αίτημα των κενυατικών αρχών,
διεθνές ένταλμα σύλληψης για τη βρετανίδα Σαμάνθα Λέθγουαϊτ, γνωστή με το προσωνύμιο «Λευκή χήρα», χωρίς όμως να την εμπλέκει στην επίθεση εναντίον του εμπορικού κέντρου Ουέστγκεϊτ στο Ναϊρόμπι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιντερπόλ, η Λέθγουαϊτ, 29 ετών που χρησιμοποιεί επίσης το όνομα Νάταλι Γουέμπ, καταζητείται στην Κένυα για κατοχή εκρηκτικών και συνωμοσία για τη διάπραξη εγκλήματος, κατηγορίες που εκκρεμούν εις βάρος της από τον Δεκέμβριο του 2011.
Το όνομα της γυναίκας αυτής, που προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ όταν ήταν έφηβη, εμφανίζεται συχνά εδώ και χρόνια σε σχέση με τρομοκρατικές επιθέσεις στην ανατολική Αφρική.
Χαμογελαστή, με γαλανά μάτια και φορώντας μαντήλι έχει εμφανιστεί αρκετές φορές στα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων μετά τις επιθέσεις της 7ης Ιουλίου 2005 στο Λονδίνο. Ο σύζυγός της Ζερμέν Λίντσεϊ ήταν ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας που πήραν μέρος στις επιθέσεις αυτές.
Εδώ και περίπου δύο χρόνια, η Λέθγουαϊτ, που είναι μητέρα τριών παιδιών, καταζητείται.
Οι εξτρεμιστές την έχουν ονομάσει «Ντάντα μουζούνγκου», που σημαίνει «η λευκή αδερφή» στα σουαχίλι, σύμφωνα με την κενυατική εφημερίδα Daily Nation.
Νωρίτερα σήμερα, η υπουργός Εσωτερικών της Νότιας Αφρικής Ναλέντι Πάντορ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η Λέθγουαϊτ εισήλθε τον Ιούλιο του 2008 στη χώρα με παράνομο διαβατήριο, το οποίο χρησιμοποίησε τελευταία φορά τον Φεβρουάριο του 2011.
Η Λέθγουαϊτ καταζητείται για την εμπλοκή της σε μια σχεδιαζόμενη επίθεση εναντίον πολυτελών ξενοδοχείων και εστιατορίων στην Κένυα.
Η βρετανική αστυνομία έχει εξάλλου αναφέρει ότι η Λέθγουαϊτ είναι επίσης ύποπτη για τη συμμετοχή της στην επίθεση στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ, την ευθύνη για την οποία έχουν αναλάβει οι σομαλοί ισλαμιστές αλ Σεμπάμπ.
Κάποιοι από τους αυτόπτες μάρτυρες έχουν δηλώσει ότι είδαν μια γυναίκα μεταξύ των δραστών, που κράτησαν ομήρους στο εμπορικό κέντρο επί τέσσερις ημέρες και σκότωσαν τουλάχιστον 67 ανθρώπους.
Πάντως οι Σεμπάμπ στον λογαριασμό τους στο twitter διέψευσαν ότι χρησιμοποιούν «τις αδελφές μας» στις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις.
http://www.tragiko.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet