Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

AYΞΑΝΟΝΤΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ...

...30.000 ΠΑΙΔΙΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ...
Τα τρία τελευταία χρόνια οι άστεγοι στην Γαλλία αυξήθηκαν κατά 50% με αποτέλεσμα να φθάσουν τον αριθμό ρεκόρ των 3,6 εκατομμυρίων που είτε δεν έχουν καθόλου κατάλυμα, είτε περιφέρονται...
στον δρόμο αναζητώντας ευκαιριακά κάπου να κοιμηθούν. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ανάμεσα στους άστεγους στην Γαλλία οι 30.000 είναι παιδιά, ενώ οι 141.000 από αυτούς ζουν στην κυριολεξία στο πεζοδρόμιο.

Η γαλλική κυβέρνηση θέλοντας να συνδράμει τους άστεγους αλλά και να μειώσει το φαινόμενο όσο γίνεται, έθεσε στην διάθεσή τους τον τριψήφιο αριθμό 115 μέσω του οποίου μπορούν να βρίσκουν οι άστεγοι προσωρινό κατάλυμα.

Όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ στην αύξηση του αριθμού συνέβαλε το γεγονός ότι μέσα στο 2013 πάνω από 5 εκατ. Γάλλοι αδυνατούσαν να πληρώσουν το ενοίκιο τους ή είναι ιδιοκτήτες κατοικιών που όμως αδυνατούσαν να τις συντηρήσουν ή να έχουν θέρμανση.

Πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις προσπαθούν να βοηθήσουν τους άστεγους ενώ και λόγω των δημοτικών εκλογών που πλησιάζουν πολλοί από τους υποψηφίους δείχνουν ενδιαφέρουν για τους σύγχρονους «αθλίους του Παρισιού».

Η «πόλη του φωτός»  έχει γεμίσει σκηνές στις οποίες μένουν οι άστεγο, τις οποίες μοιράζουν δωρεάν εταιρίες αθλητικών ειδών και φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet