Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ο ΠΙΣΤΟΣ,Ο ΑΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΔΟΠΙΣΤΟΣ...


Η κοινωνική μηχανική πάντα καταλήγει σε λαική οργή.
Η Πολιτική εξίσωση των ημερών μας καταγράφει τις παρακάτω παραμέτρους μέσα από  το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ.


Α. Σκέλος εξίσωσης. 

Πιστός – θρησκευόμενος = Σαμαράς ( μεταβλητή παράμετρος).

Άπιστος – μη θρησκευόμενος = Τσίπρας ( μεταβλητή παράμετρος).

Παραδόπιστος= Τρόικα + τοκογλύφοι ( σταθερή παράμετρος).

Β. Σκέλος εξίσωσης. 

Συγκυβέρνηση μελλοντική = Συγκάλυψη ή Υπέρβαση ( σταθερή Ελληνική πρωτοτυπία).

Λαός= Μετέωρα Οργισμένος, Υπερφορολογημένος και Πεινασμένος ( αυξητική μεταβλητή). 

Διεθνείς συγκυρίες= με τι όρεξη θα ξυπνήσει ο Τούρκος τώρα που του χαλνάνε το οικονομικό profil του ( αστάθμητος παράγων).

Χρόνος Εθνικών εκλογών= Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ Χ 

Φυσικά και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Σαμαράς είναι Πιστοί στις  αρχές και τις ιδεολογίες που υπηρετούν, οι δε Θρησκευτικές πεποιθήσεις τους είναι Ίδιον στοιχείο του καθενός. Ο Ελληνικός Λαός θα ήταν ευτυχής αν είχε πολιτικούς που θα δήλωναν ότι είναι ¨ΑΠΙΣΤΟΙ ¨    ως αναφορά την  κουλτούρα της πολιτικής υποκρισίας και του κατά κόρου  ψέματος των χρόνων της  Μεταπολίτευσης.  Που όμως τέτοιο πράγμα; 

Άλλωστε το μείζον  θέμα για τον ΛΑΟ που μέρα με την ημέρα ασφυκτιά είναι αν θα μπορέσουμε να μοιάσουμε του ΟΔΥΣΣΕΑ και να διαβούμε αλώβητοι από την Σκύλλα και την Χάρυβδη.

Και τελικά  σε τι διαφέρει ένας ¨Πιστός¨ που σε σφάζει με το γάντι βλ. Ευρώπη  από ένα ¨Άπιστο¨ που σε σφάζει με το γιαταγάνι βλ. Συρία;

Μέσα σε αυτή την εξίσωση όμως  μια πρόσφατη δήλωση του  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε  δημιούργησε  μία νέα  υποεξίσωση που πρέπει να πάρουμε σοβαρά υπόψη. 


Ένα ξεχωριστό Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα κράτη - μέλη της ζώνης του ευρώ ζητά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με σκοπό να υπάρχει πιο «αποτελεσματική» συμμετοχή στις αποφάσεις της Ευρωζώνης.

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα  ο κ. Σόιμπλε είπε ότι ένα διακριτό κοινοβούλιο για τις 18 χώρες μέλη του ευρώ, θα επιτρέψει στα κράτη να συνδεθούν στενότερα, τονίζοντας ότι πρέπει να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή ενοποίηση με ένα έξυπνο τρόπο.

Όσον αφορά στην χώρα μας, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να μείνει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, σημειώνοντας ότι «οι αριθμοί φαίνονται καλοί, αλλά χρειάζονται πρόσθετες προσπάθειες».

Πάντως, οι δηλώσεις του για ένα ξεχωριστό Ευρωκοινοβούλιο δέχθηκαν έντονες επικρίσεις, ενώ κατά πολλούς αναλυτές, ενδεχόμενος διαχωρισμός της Ευρωβουλής όχι μόνο θα οδηγήσει σε περισσότερη γραφειοκρατία, αλλά ουσιαστικά θα οδηγήσει στη διάλυση ενός από τους τρεις θεσμικούς πυλώνες της Ε.Ε.
πηγή: protothema.gr 

Μήπως με τις δηλώσεις αυτές ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ και έχοντας υπόψη του την νέα διαμόρφωση του Παγκόσμιου Οικονομικού Χάρτη μας μιλάει αλληγορικά για την ενοποίηση του σκληρού πυρήνα των χωρών του Ευρωπαικού Βορρά μέσα στον οποίο δεν μπορούν να έχουν θέση προβληματικές χώρες; Ή χώρες που τις κατέστησαν προβληματικές;

Μετά από αυτά ας αφήσουμε τον θυμόσοφο Λαό μας να μας περιγράψει τις σίγουρες στον χρόνο εκλογές του Ευρωκοινοβουλίου  "Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι και τον Αύγουστο σταφύλι".

Αλλά και για τον ΑΓΝΩΣΤΟ ΧΡΟΝΟ των Εθνικών Εκλογών θα μας έλεγε "Νάμουν τον Μάη γάϊδαρος, τον Αύγουστο κριάρι, όλο το χρόνο κόκκορας και γάτος τον Γενάρη..." 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
http://koukfamily.blogspot.ca

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet