Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

''OI ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΛΙΑΠΗ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ''...

 
...ΑΦΟΡΜΗ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ...
Σε ερώτηση της βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνας Χρυσοβελώνη, σχετικά με το αν οι αστυνομικοί που συνέλαβαν το Μιχάλη Λιάπη είχαν προηγουμένως ενημερώσει την ηγεσία, απάντησε ...

ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, τονίζοντας πως «η εφαρμογή της νομοθεσίας δεν επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των αστυνομικών, ούτε τελεί υπό την αίρεση της προηγούμενης έγκρισης της διοικητικής ιεραρχίας».

Aφορμή στάθηκε δημοσίευμα εφημερίδας και όπως είχε επισημάνει η βουλευτής «ο ΓΑΔΑρχης έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να περιμένουν μερικά λεπτά μέχρις ότου έρθει από πάνω η άδεια σύλληψης».

Στην έγγραφη απάντησή του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, μεταξύ άλλων, επισημαίνει: «Η θεμελιώδης στο δικαιικό μας σύστημα, αρχή της νομιμότητας, επιβάλλεται να κατευθύνει και να διέπει την εν γένει δράση των οργάνων όλων των λειτουργιών του κράτους. Στο πλαίσιο αυτό, οφείλει να ενεργεί και το προσωπικό των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή του νόμου, κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων του. Η εφαρμογή της νομοθεσίας δεν επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των αστυνομικών, ούτε τελεί υπό την αίρεση της προηγούμενης έγκρισης της διοικητικής ιεραρχίας. Ενόψει αυτών, οιοσδήποτε σχολιασμός αναφορικά με τη διάδοση, αναπαραγωγή ή και υιοθέτηση αβάσιμων αιτιάσεων, περί υποτιθέμενων και αποκλινουσών από το πλαίσιο αυτό ενεργειών του αναφερόμενου στην ερώτηση προσωπικού, παρέλκει».

Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet