Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

12 ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ


...πριν την ώρα τους και μάλιστα με στιλ
Η μοίρα έχει παίξει κατά καιρούς παράξενα παιχνίδια με τις ζωές των ανθρώπων και φυσικά δεν θα μπορούσε να… αγνοήσει τις μεγάλες προσωπικότητες. Πολλά είναι τα ιστορικά πρόσωπα που αποχώρησαν από το μάταιο τούτο κόσμο πριν την ώρα τους και μάλιστα με στιλ.

Άλλοι πέθαναν από τα γέλια, άλλοι από το μεθύσι, άλλοι από φουλάρια και άλλοι από …χελώνα. Δείτε τους πιο περίεργους θανάτους στην ιστορία.

Φράνσις Μπέικον

Ο πολυπράγμων επιστήμονας και συγγραφέας του 16ου αιώνα έγινε θύμα των …πειραμάτων του. Εντυπωσιασμένος από την ιδέα ότι το χιόνι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη διατήρηση του κρέατος, έσφαξε ένα κοτόπουλο, το παραγέμισε με χιόνι και κάθισε στο κρύο για να παρατηρήσει το πείραμα, με αποτέλεσμα να παγώσει ο ίδιος.

Αττίλας
Σίγουρα δεν «πήγε» όπως του άξιζε ο διαβόητος μογγόλος ηγέτης καθώς σύμφωνα με τις ιστορικές αναφορές, πέθανε την πρώτη νύχτα του γάμου του από ακατάσχετη ρινορραγία. Στο γλέντι που είχε στηθεί για το γάμο του το 450 μ. Χ., ο μογγόλος στρατηλάτης έγινε στουπί στο μεθύσι και αποσύρθηκε για ύπνο. Όμως άνοιξε η μύτη του και, μεθυσμένος όπως ήταν, δεν το παρατήρησε και… πνίγηκε στο ίδιο του το αίμα.

Αισχύλος
Αν και οι ιστορικές αναφορές της εποχής δεν είναι και οι πλέον αξιόπιστες, ο μεγάλος Έλληνας τραγικός φέρεται να πέθανε από …χελώνα. Πιθανότατα είναι ένας ακόμη θρύλος που διακωμωδεί τη διάσημη στην αρχαιότητα …φαλάκρα του, αλλά όπως λέγεται, σε μια βόλτα του κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Σικελία, ένας αετός που είχε αιχμαλωτίσει μια χελώνα, την πέταξε από ψηλά στο κεφάλι του καθώς το είχε περάσει για πέτρα!

Λι Πο

Ένας από τους σημαντικότερους, αν όχι ο μεγαλύτερος Κινέζος ποιητής, έζησε τον 7ο αιώνα μ.Χ. Ήταν γνωστός για την αγάπη του για το αλκοόλ και τα καλύτερα ποιήματά του τα έγραφε μεθυσμένος. Μια νύχτα, ενώ έπλεε με τη βάρκα του στον ποταμό Γιάντζη, έπεσε στο νερό και πνίγηκε στην προσπάθειά του να …αγκαλιάσει την αντανάκλαση του φεγγαριού στο ποτάμι.

Τυχό Μπραχέ

Μεγάλος δανός αστρονόμος του 16ου αιώνα, που με τις έρευνές του άνοιξε το δρόμο για τη διατύπωση των νόμων για τις κινήσεις των πλανητών από τον Κέπλερ. Ο Μπραχέ ήταν μεγάλο «ποτήρι» και σε ένα ιδιαίτερα μεγάλο δείπνο, ήπιε υπερβολικά χωρίς να μπορέσει να πάει στην τουαλέτα (θεωρούταν προσβολή να σηκωθεί κανείς από το τραπέζι πριν ολοκληρωθεί το γεύμα), με αποτέλεσμα να σπάσει η κύστη του. Πέθανε αργά και οδυνηρά μετά από 11 μέρες, από λοίμωξη. Νεότερες έρευνες πάλι, έδειξαν ότι ενδέχεται να δηλητηριάστηκε με υδράργυρο.

Ζαν Μπατίστ Λουλί

Μεγάλος μουσικός του 16ου αιώνα. Το 1687, ενώ διήυθυνε μια μεγάλη ορχήστρα που έπαιζε για τον Λουδοβίκο τον 14ο, χτύπησε το δάχτυλό του (δεν είχε εφευρεθεί ακόμη η μπαγκέτα και οι μαέστροι έδιναν το τέμπο χτυπώντας το πόδι στο πάτωμα). Αρνήθηκε ωστόσο να διακόψει την εκτέλεση, το χτύπημα στο δάχτυλο επιδεινώθηκε και μολύνθηκε με αποτέλεσμα να πάθει γάγγραινα. Όμως αρνήθηκε να το κόψει, η γάγγραινα επεκτάθηκε και τελικά ο ξεροκέφαλος μουσικός πέθανε.

Αδόλφος Φρειδερίκος
Ο Βασιλιάς Αδόλφος Φρειδερίκος της Σουηδίας λάτρευε το φαγητό, κάτι που τελικά τον οδήγησε στον τάφο. Το 1771 φέρεται να κατανάλωσε ένα τεράστιο γεύμα, που περιλάμβανε αστακό, χαβιάρι, λαχανόσουπα, καπνιστή ρέγγα, σαμπάνια και 15 μερίδες από το αγαπημένο του επιδόρπιο, το σέμλα, ένα γλύκισμα με αμυγδαλωτά και γάλα.

Jack Daniel

Ο παραγωγός του διάσημου ουίσκι από το Τένεσι την πάτησε το 1911 από το …hangover. Παρά το μεθύσι του το προηγούμενο βράδι, αποφάσισε να πάει νωρίς στην ποτοποιία την επόμενη μέρα. Προσπάθησε να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο αλλά δεν θυμόταν το συνδυασμό και από τον εκνευρισμό του το κλότσησε. Όμως τραυμάτισε το δάχτυλό του, το οποίο μολύνθηκε και προκάλεσε αργότερα το θάνατό του.

Ρασπούτιν
Ο μεγάλος ρώσος μυστικιστής είχε προκαλέσει την οργή του παλατιού λόγω της αμφιλεγόμενης σχέσης του με την τσαρίνα Αλεξάνδρα. Έτσι δόθηκε η διαταγή της δολοφονίας του. Σύμφωνα με τις αναφορές που υπάρχουν, αρχικά δηλητηριάστηκε με κυάνιο, αρκετό για να σκοτώσει δέκα άντρες. Όμως δεν φάνηκε να τον επηρεάζει και έτσι τον πυροβόλησαν εξ επαφής στην καρδιά. Ο Ρασπούτιν όμως επανήλθε, οπότε οι άντρες της φρουράς άδειασαν ολόκληρο γεμιστήρα στην πλάτη του. Όμως ο Ρασπούτιν συνέχισε να εμφανίζει σημάδια ζωής, οπότε τον τσάκισαν με ρόπαλα και πέταξαν το κορμί του στον παγωμένο ποταμό Νέβα, όπου και τελικά ξεψύχησε.

Τένεσι Γουίλιαμς
Ο μεγάλος αμερικανός συγγραφέας πέθανε το 1983, όταν κάθισε στο λαιμό του το πώμα του μπουκαλιού που έπινε. Ήταν ήδη υπερβολικά μεθυσμένος.

Χρύσιππος

Σύμφωνα με το θρύλο, ο μεγάλος φιλόσοφος καθόταν και έπινε κρασιά με το γάιδαρό του. Μετά την οινοποσία, ο γάιδαρος προσπάθησε να φάει σύκα και το θέαμα ήταν τόσο αστείο που ο Χρύσιππος έσκασε κυριολεκτικά από τα γέλια.

Ισιδώρα Ντάνκαν

Η «μητέρα του σύγχρονου χορού» σκοτώθηκε το 1927 από το σήμα κατατεθέν της, το αγαπημένο της φουλάρι. Έτρεχε με το καμπριολέ αυτοκίνητό της όταν το φουλάρι της, το οποίο ήταν φτιαγμένο από γερό μετάξι, μαγκώθηκε στη ρόδα και τη στραγγάλισε ενώ το αυτοκίνητο συνέχισε την πορεία του, σέρνοντας το κορμί της για αρκετά χιλιόμετρα.

http://www.tampouloukia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet