Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

''OI ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΝΑΥΤΙΑ''...

Δεν έχει τέλος η ένταση ανάμεσα στη Γερμανία και τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που προκλήθηκε έπειτα από δηλώσεις του τελευταίου σχετικά με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς...Το περασμένο Σάββατο επανήλθε στη θύελλα που είχε προκαλέσει το 2003 στο ευρωκοινοβούλιο, όταν επιτέθηκε στον ευρωβουλευτή Μαρτιν Σουλτς, λέγοντας πως είναι «ναζιστής».
Είπε, λοιπόν, πως δεν ήθελε να τον προσβάλει, αλλά «προκλήθηκε αναστάτωση, γιατί για τους Γερμανούς ούτε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης έχουν υπάρξει».
Μάλιστα, κάλεσε τον κόσμο να μην ψηφίσει στις ευρωεκλογές τις δυνάμεις που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα γιατί «εκεί υπάρχει ένας κύριος ονόματι Σουλτς, στον οποίο άθελά μου είχα κάνει εξαιρετική καμπάνια. Είναι ένας κύριος που δε συμπαθεί, όχι μόνο τον Μπερλουσκόνι, αλλά και την Ιταλία. Επομένως αν ψηφίσετε την Αριστερά, σημαίνει ότι θα ψηφίσετε εκείνον».
Μετά τα σχόλιά του, ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου, Ανγκελα Μέρκελ, δήλωσε πως πρόκειται για «παράλογες δηλώσεις για τις οποίες η γερμανική κυβέρνηση δε σχολιάζει».
Μάλιστα, ο Στέφεν Ζάιμπερτ επισήμανε πως η σχέση της Γερμανίας με την Ιταλία είναι στενή και φιλική.
Την ίδια ώρα, ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κάλεσε τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό «να ζητήσει αμέσως συγγνώμη από τους Γερμανούς».
Πρόσθεσε, δε, ότι οι δηλώσεις του «έφεραν ναυτία», καλώντας τον να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη από τους επιζώντες του Ολοκαυτώματος.
«Υπάρχουν κάποια πράγματα για τα οποία κανείς δε μπορεί να αστειεύεται. Κύριε Μπερλουσκόνι, το Ολοκαύτωμα είναι ένα θέμα, με το οποίο δεν επιτρέπεται να γελάτε», επισήμανε ο Γιούνκερ.
«Είναι δυσάρεστο και επώδυνο ότι η ευρωπαϊκή αριστερά προχώρησε σε μία ακόμη σπέκουλα, κατασκευάζοντας μία ολόκληρη υπόθεση γύρω από μία φράση μου, η οποία απομονώθηκε από τη σκέψη μου γύρω από τον υποψήφιο της αριστεράς, Μάρτιν Σουλτς», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι.
Μάλιστα, απάντησε και στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ καλώντας τον να μην πέφτει σε παγίδες προεκλογικής καμπάνιας.
Τόνισε δε, ότι είναι φίλος του εβραϊκού λαού και του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας τερατώδες να του αποδίδουν αντιγερμανικά συναισθήματα ή εχθρότητα κατά του γερμανικού λαού, του οποίου είναι φίλος.
«Σε αυτό που είμαι αντίθετος, είναι στην αντιπαραγωγική κρίση και στους κανόνες που κατά τη γνώμη μου είναι λάθος και καθηλώνουν ολόκληρη την Ευρώπη σε έναν οικονομικό βάλτο», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet