Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

¨ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ¨ ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΣ ΔΕΝ ΚΤΙΖΕΤΑΙ

Έτσι θα φτιαχτεί η νέα μεγάλη λαϊκή παράταξη που θα αντιπαραταχθεί στον αριστερό λαϊκισμό; Με τα φθαρμένα υλικά της πασοκικής περιόδου; Αν ισχύει αυτό, καλύτερα να το ξεχάσουν.

Τις πρώτες οκτώ ημέρες της νέας κυβέρνησης που ορκίστηκε μετά βαΐων και κλάδων οι Πασόκοι έχουν μονοπωλήσει την επικαιρότητα. Ο Βενιζέλος, ο Χρυσοχοϊδης, ο Λοβέρδος και ο... Γρηγοράκος που λένε ότι τσαντίστηκε για τις αρμοδιότητες που πήρε στο Υγείας. Και όλοι οι παραπάνω λες και είναι συντονισμένοι, κάνουν τα πάντα για να αποδείξουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο και ... φιλολαϊκό. Την ίδια ώρα η ΝΔ είναι πάντα η νεοφιλελεύθερη «σκύλα» που θέλει να κόψει τους μισθούς και τις συντάξεις και να απολύσει κόσμο.
Ο Λοβέρδος αποδομεί την κυβέρνηση και κηρύσσει ανεξάρτητο κρατίδιο υπουργείου Παιδείας. Ο Χρυσοχοϊδης λέει ότι διαφωνεί με τη διαθεσιμότητα που έχει ψηφιστεί εδώ κι ένα χρόνο. Αλλά μάλλον δεν είχε... διαβάσει τι ψήφιζε, το κάνει συχνά άλλωστε. Ο δε Βενιζέλος... γύρισε σελίδα στη χώρα και επαναδιαπραγματεύεται το μνημόνιο χωρίς να ρωτήσει κανέναν.
Και το ερώτημα που δημιουργείται είναι ένα και μοναδικό: Γιατί η Νέα Δημοκρατία, ως κυρίαρχη δύναμη στην κυβέρνηση, αφήνει να κάνουν κοινωνική πολιτική οι Πασόκοι και να εμφανίζεται αυτή ως η ανάλγητη;
Δύο είναι οι απαντήσεις που μπορούμε να δώσουμε.
Η πρώτη είναι ότι έχει ξεφύγει η μπάλα. Η ΝΔ είναι στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Και κάνουν ότι θέλουν υπό τον συνεχή εκβιασμό της απόσυρσης της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση, επομένως μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν. Εκτός κι αν πρόκειται για σχέδιο του αριβίστα Β. Βενιζέλου για σταδιακή αποδόμηση της κυβέρνησης ώστε το φθινόπωρο να πέσει, να πάμε σε εκλογές και το ΠΑΣΟΚ να «αγαπήσει» ξαφνικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως το κόλπο το έχουμε καταλάβει. Ο πολιτικός αριβισμός μπορεί να θριαμβεύει προσωρινά αλλά ο λαός τον τιμωρεί.
Το δεύτερο που σκεφτόμαστε είναι μήπως η Πασοκαρία που απόκτησε ξαφνικά λαϊκό προφίλ, έχει τη σύμφωνη γνώμη του Σαμαρά. Δηλαδή να είναι το ΠΑΣΟΚ η εμπροσθοφυλακή στην «επανάσταση» κατά της τρόικας ώστε οι Βενιζελο-Λοβερδο-Χρυσοχοϊδηδες να απο-ενοχοποιηθούν στη συνείδηση του λαού και στη συνέχεια με ευκολότερο τρόπο να δημιουργηθεί η «μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που ονειρεύονται στο Μαξίμου.
Έτσι όμως θα φτιαχτεί η νέα μεγάλη λαϊκή παράταξη που θα αντιπαραταχθεί στον αριστερό λαϊκισμό; Με τα φθαρμένα υλικά της πασοκικής περιόδου; Αν ισχύει αυτό, καλύτερα να το ξεχάσουν. Δε θα πάρουμε. Ο κόσμος ζητά συναινέσεις, όχι σφιχταγκαλιάσματα με την φαυλότητα του ΠΑΣΟΚ.
Υπάρχουν και στα δεξιά του πολιτικού φάσματος φθαρμένα υλικά, κι αυτά πρέπει να αποσυρθούν αν θέλουν να δουν μια άσπρη μέρα στη ΝΔ. Αλλιώς θα γίνουν σύντομα το.... ΠΑΣΟΚ της δεξιάς.
Για μια ακόμα φορά θα επανέλθουμε σε όσα επιμέναμε στο παρελθόν: Στο Μαξίμου πρέπει να καταλάβουν ότι πολιτική μέσα από την γυάλα δεν γίνεται.
Βεβαίως, ιστορικά, η αστική Δεξιά εκτός από την ακραία εκδοχή της, την Ακροδεξιά, δεν αναμείχθηκε ποτέ σε «κινήσεις» και «κινήματα». Δεν ταίριαζε ο χαρακτήρας του συντηρητικού αστού στην «μετωπική» προπαγάνδα και δράση. Αυτά όμως άλλαξαν δραματικά από την εποχή της εκλογής προέδρου από την βάση, τους «Αγανακτισμένους» και την διάσπαση της δεξιάς παράταξης. Η βάση της ΝΔ παραμένει αν όχι σε κατάσταση ...εξέγερσης, σε κατάσταση μόνιμης αμφισβήτησης και αναζήτησης. Και τα σύγχρονα κινήματα στην εποχή του Ιντερνέτ μπορούν να πάρουν πολλές μορφές, όχι αναγκαστικά των κινητοποιήσεων στους δρόμους.
Ως εκ τούτου η Νέα Ελλάδα» (που όπως διακήρυξε πρόσφατα ο Αντ. Σαμαράς δεν είναι όνομα κόμματος , αλλά ονομασία μιας νέας εποχής), απαιτεί την κινητοποίηση της βάσης της ΝΔ για την δημιουργία ενός πραγματικά νέου κόμματος για την αντιπαράθεση με τις αριστερές και ακροδεξιές δυνάμεις.
Επειδή όταν λες «δεν χαρίζουμε την κοινωνική δικαιοσύνη και την κοινωνική ευαισθησία στην Αριστερά» οφείλεις να αποδεικνύεις ότι μπορείς να πάρεις τη θέση της στην υπεράσπιση των κοινωνικά ασθενέστερων.
FactorX - Αριστερός Ψάλτης
http://www.antinews.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet