Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ...

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση, μεταξύ του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ και αρχηγού του κόμματος VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι και του αρχηγού του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM), Ζόραν Ζάεβ, ...την Τρίτη, σχετικά με την έναρξη συνομιλιών μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με στόχο την εξεύρεση λύσης για την προβληματική πολιτική κατάσταση που έχει προκύψει στη χώρα, μετά την απόφαση της αντιπολίτευσης να μην αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν στις 27 Απριλίου και την αποχή της από τη Βουλή.

Όπως ανέφεραν μετά τη συνάντηση οι κύριοι Γκρούεφσκι και Ζάεβ, ο βασικός λόγος διαφωνίας είναι το αίτημα της αντιπολίτευσης για το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης η οποία θα διοργανώσει νέες εκλογές στη χώρα.

Ο κ. Γκρούεφσκι σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση της χώρας σχηματίστηκε πριν από μερικές ημέρες (μετά τη νίκη του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές του Απριλίου) και ως εκ τούτου το αίτημα της αντιπολίτευσης για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης είναι «εξωπραγματικό».

Ο κ. Ζάεβ ανέφερε ότι ο κ. Γκρούεφσκι απέρριψε το βασικό αίτημα της αντιπολίτευσης, που σχετίζεται με το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης και ως εκ τούτου δεν μπορούν να υπάρξουν ουσιαστικές συνομιλίες μεταξύ των δύο κομμάτων για την υπέρβαση της πολιτικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.

Η αντιπολίτευση του Ζόραν Ζάεβ δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών και κατηγορεί το κυβερνών κόμμα για «νοθεία», ενώ οι βουλευτές του συνασπισμού της αντιπολίτευσης, του οποίου ηγείται το SDSM, απέχουν από τη νέα Βουλή της χώρας.

Η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι απορρίπτει τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης περί «νοθείας» των εκλογών και κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι επιδιώκει να προκαλέσει πολιτική κρίση στη χώρα.

Το VMRO-DPMNE του κ. Γκρούεφσκι σχημάτισε πριν από μερικές ημέρες τη νέα κυβέρνηση της χώρας, σε συνεργασία με το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα, DUI του Αλί Αχμέτι. Τα δύο αυτά κόμματα συνεργάζονται σε όλες τις κυβερνήσεις της ΠΓΔΜ από το 2008 μέχρι και σήμερα, ενώ διαθέτουν ισχυρή πλειοψηφία στη νέα Βουλή που προέκυψε από τις τελευταίες πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 27 Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet