Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΨΑΡΙΑ-ΖΟΜΠΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟ

Εάν είχατε ποτέ ένα ενυδρείο στο σπίτι, πιθανότητα να είχατε χρυσόψαρα σ 'αυτό, καθώς τα χρυσόψαρα χαρακτηρίζονται ως τα ψάρια που βρίσκονται πιο συχνά στο κατάστημα κατοικίδιων ζώων της γειτονιάς σας.
Μπορεί να έχετε μόλις τελειώσει το τάισμα του κ.Ψάρι πριν από την ανάγνωση αυτού του άρθρου. Αλλά πόσο καλά ξέρετε πραγματικά τον μικρό σας φίλο του γλυκού νερού; Γνωρίζατε ότι κατέχει τη δύναμη της αναπαραγωγής μετά τον θάνατο; Λοιπόν ...κάποια κομμάτια του το κάνουν, έτσι κι αλλιώς. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στα περιοδικά The Royal Society, μια ομάδα εξελικτικών βιολόγων ανακάλυψαν αυτό το περίεργο γνώρισμα κατά τη μελέτη των guppies (ψάρια ενυδρείου) στο Τρινιντάντ, προσπαθώντας να καθορίσουν τον τρόπο που ευδοκιμεί το είδος, παρά την πολύ μικρή διάρκεια ζωής των αρσενικών. Όπως αποδεικνύεται, το σπέρμα μπορεί να ζήσει για γενιές αποθηκευμένο μέσα στο σώμα του θηλυκού, επιβιώνοντας ακόμη και δέκα μήνες μετά το θάνατο του αρσενικού. Αποτέλεσμα αυτού οι απόγονοι του ίδιου αρσενικού μπορεί στη συνέχεια να γεννηθούν πολλές γενιές αργότερα. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι ένα θηλυκό ψαράκι αυτού του είδους μπορεί να μείνει γόνιμο για έως και τρεις γενιές...το οποίο είναι περίπου ισοδυναμεί με μια γυναίκα που κάνει παιδιά στα ενενήντα της.

Σύμφωνα με τον καθηγητής David Reznick του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει στα είδη να επιβιώνουν διατηρώντας ποικιλία: όσο περισσότερα γονίδια άφησαν πίσω τους τα νεκρά αρσενικά, τόσο μεγαλύτερη ποικιλία στην γονιδιακή πισίνα, ενώ τα θηλυκά μπορούν να μεταφέρουν τους μελλοντικούς πληθυσμούς τους σε νέους βιότοπους.

Έτσι μετά τα χταπόδια ζόμπι τις κατσαρίδες ζόμπι και τα ζόμπι τους διαστήματος έχουμε και τα ψάρια ζόμπι...

Φιλάκια Μαρία

Έρευνα-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένων στα ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet