Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

''ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΠΛΑΚΑ''...

Αυστηρή προειδοποίηση σε όσους μετατρέπουν σε καρικατούρα τις δηλώσεις και την τακτική του εντός του κόμματος απηύθηνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας... στη δευτερολογία του το απόγευμα της Κυριακής στην Κεντρική Επίτροπής. Είπε πως ο ίδιος δεν έκανε κεντροαριστερή στροφή και κατέληξε: «να τελειώνει η πλάκα!».

Επίσης ο κ. Τσίπρας επιχείρηςε άνοιγμα σε όσους ψηφοφόρους δεν έχουν πειστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε, δε, πρωτοβουλία στη Βουλή για να διαλευκανθεί η υπόθεση των υποβρυχίων. Ο κ. Τσίπρας, πιθανότατα, εννοούσε πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, δεδομένου ότι οι εισαγγελείς στο διαβιβαστικό ζητούν διερεύνηση τυχόν αδικιμάτων πολιτικών προσώπων. Σημείωσε ότι θα καλέσει βουλευτές που διαφοροποιούνται από την κυβερνητική γραμμή να στηρίξουν αυτή την πρόταση.

Αρχικά ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μεγάλο σπίτι της Αριστεράς και ότι πρέπει να αντιστοιχηθεί το 1,5 εκατ. όσων ψήφισαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους εκατοντάδες χιλιάδες που αμφιταλαντεύονται. Όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ειναι ένα σπίτι με γερά θεμέλια και με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα σε όλο αυτόν τον κόσμο.

Για το μέλλον του κόμματος περιέφραψε πως υπάρχουν δύο επιλογές:

- να αφεθεί η κυβερνηση να «βράσει στο ζουμί της» και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος να βράσουν «μέχρι να ειναι έτοιμοι να τους φάμε, να πέσουν σαν ώριμο φρούτο»
- να γίνουν τα πάντα ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες κλιμάκωσης των αγώνων να υπάρξει πρόσκληση προκειμένου να διεξαχθούν εθνικές εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η πρώτη επιλογή θα απογοητεύσει τον κόσμο κι αυτό γιατί βρισκόμαστε σε συνθήκες κινηματικής άμποτης και όχι παλίρροιας.

Υπογράμμισε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει την κυβέρνηση θα την κερδίσει για να έρθει σε συγκρούσεις.

Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τόνισε πως δεν είναι τεχνικό θέμα, δευτερεύον. Ανέφερε επίσης πως η αποτροπή εκλογής είναι μια σημαντική υπόθεση και δεν μπορεί να γίνει σε πλαίσιο θεσμικών συνδιαλλαγών σε επίπεδο κορυφής.

Είπε πως είναι απαραίτητη η συγκρότηση πλατιού λαϊκού μετώπου σε θέματα όπως η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η συμπαράσταση στους αγώνες εργαζομένων όπως οι καθαρίστριες.

Επιπλέον δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καλέσει και τους βουλευτές που διαφοροποιούνται να στοιχηθούν, ενώ θα δημιουργήσει μέτωπα έξω και μέσα στη Βουλή.

Έφερε ως παράδειγμα την υπόθεση των υποβρυχίων και είπε πως «θα καλέσουμε βουλευτές που διαφοροποιούνται» και όσους δεν είναι έτοιμοι να επανέλθουν παρά την εκστρατεία να εξαγοραστούν συνειδήσεις, να υποστηρίξουν πρόταση για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Μιλώντας σε όσους τον αμφισβητούν είπε πως «το χειρότερο που έχουμε να κάνουμε να φτιάχνουμε καρικατούρα τις απόψεις του άλλου».

Είπε πως δεν είναι σωστό να λέγεται πως αυτός έφερε πρόταση για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς και παρέπεμψε στις σχετικές αποφάσεις του συνεδρίου.

Επιπλέον εξέφρασε την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει στις δαγκάνες της κεντροαριστεράς «αν την αφήσουμε να ανασυγκροτηθεί, αν αδιαφορήσουμε για το σχέδιο ανασυγκρότησης του μεσαίου χώρου, αν κάνουμε πως δεν είδαμε το συστημικό σχέδιο για το Ποτάμι, αν κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε γιατί βάζουν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας αυτόν που έβαλαν». Τόνισε επίσης πως δεν θα ανεχτεί «να λένε κάποιοι εδώ ότι το σχέδιο είναι να οδηγήσουν τον λαό σε μια διάψευση, σε νέες Βάρκιζες», όπως είπε. «Να τελειώνει η πλάκα!», είπε με έμφαση. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε επίσης πως το μονο αποτελεσματικό και νικηφόρο είναι το σχέδιο μιας ριζοσπαστικόποίησης και επικαλέστηκε το παράδειγμα της περιφέρειας Αττικής όπου, όπως τόνισε «θα κριθεί η ριζοσπαστικότητά μας».

Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet