Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΕ 53 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΣΤΙΡΙΖΕΙ Η BP

Μια μελέτη που δημοσίευσε η εταιρία πετρελαιοειδών BP αναφέρει ότι οι πετρελαϊκοί πόροι θα εξαντληθούν σε 53,3 χρόνια με βάση τους σημερινούς ρυθμούς άντλησης
((((Εγγραφείτε δωρεάν και εσείς στο Νέο Κοινωνικό Δίκτυο και αποκτήστε φίλους απο όλο τον κόσμο!!!)))

Αργά ή γρήγορα λοιπόν, τα αποθέματα πετρελαίου στην Γη θα εξαντληθούν και αυτό θα συμβεί σε κάτι περισσότερο από πέντε 10ετίες από σήμερα, αν πιστέψουμε την μελέτη που δημοσίευσε πριν λίγες ώρες η BP.

Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, τα αποθέματα πετρελαίου στον πλανήτη υπολογίζονται σε 1,687.9 δισ. βαρέλια που αντιπροσωπεύει μια βελτίωση 1,1% σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις του 2013.

Το ποσοστό αυτό της αύξησης των εκτιμήσεων για τα αποθέματα οφείλεται στις ποσότητες πετρελαίου που υπολογίζεται ότι υπάρχουν στις ΗΠΑ και, σύμφωνα με την μελέτη της ΒΡ, αναφέρετε ότι υπάρχουν 44.200 εκατομμύρια βαρέλια που είναι 26 %  μεγαλύτερη ποσότητα από ό, τι υπολογιζόταν παλαιότερα.

Ο κύριος λόγος αυτής της σημαντικής αύξηση των αποθεματικών του πετρελαίου έχει να κάνει επίσης με την ικανότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία οριζόντιας γεώτρησης .

Στην πραγματικότητα, κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτος σχετικά με τα αποθέματα πετρελαίου στον πλανήτη. Οι πιθανότητες τώρα να εξαντληθούν πλήρως αυτά μετά από 53,3 χρόνια, δεν φαίνεται και τόσο πειστική. Και αυτό επειδή υπάρχουν επιστήμονες οι οποίοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου τα οποία ακόμη δεν έχουν ανακαλυφθεί.

Όπως όμως και να έχει το θέμα, η ουσία είναι μία: Το πετρέλαιο έχει ημερομηνία λήξης. Και από την στιγμή που οι πετρελαιοπηγές στον πλανήτη θα στερέψουν, ας ελπίσουμε η επιστημονική κοινότητα να  έχει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση, όχι μόνο για αυτοκίνητα, τα αλλά και τα σπίτια αλλά και για πολλές βιομηχανίες που σήμερα βασίζονται σε αυτό το είδους μη ανανεώσιμου καυσίμου.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet