Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΥΠΟΘΕΣΗ ΡΟΣΓΟΥΕΛ (8 ΙΟΥΛΙΟΥ 1947)

Το Συμβάν του Ρόσγουελ αφορά την ανάκτηση υλικού κοντά στην περιοχή του Ρόσγουελ, Νέο Μεξικό, ΗΠΑ, την 7η Ιουλίου 1947  
((((Εγγραφείτε δωρεάν και εσείς στο Νέο Κοινωνικό Δίκτυο και αποκτήστε φίλους απο όλο τον κόσμο!!!)))
και έχει γίνει αντικείμενο έντονης φημολογίας και αμφισβήτησης. Υπάρχουν εντελώς διαφορετικές απόψεις για το τι πραγματικά συνέβη και θερμή διαμάχη για το ποιες αποδείξεις μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρει ότι το αντικείμενο που ανέκτησε ήταν ένα υψίστης μυστικότητας ερευνητικό μπαλόνι το οποίο συνετρίβη.
Πολλοί υποστηρικτές των ΑΤΙΑ (Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα) ή UFO πιστεύουν ότι τα συντρίμμια ανήκαν σε εξωγήινο σκάφος που κατέπεσε στη περιοχή και ότι η ανάκτηση του σκάφους συγκαλύφθηκε από τον στρατό. Το περιστατικό έχει αναχθεί σε παγκοσμίως γνωστό και από τα πλέον δημοφιλή στη λαϊκή κουλτούρα και για κάποιους το Ρόσγουελ είναι συνώνυμο με τα ΑΤΙΑ. Θεωρείται ως ένα από τα πλέον διαφημισμένα περιστατικά ΑΤΙΑ.
Στις 8 Ιουλίου του 1947 μία συντριβή ενός αστραφτερού αντικειμένου στην έρημο του Νέου Μεξικού έμελλε να μείνει προκαλέσει άνευ προηγουμένου αναστάτωση στην κοινωνία της εποχής. Το περιστατικό έμεινε στην ιστορία ως «υπόθεση Ρόσγουελ».
Η RAAF (Roswell Army Air Field) ανακοίνωσε ότι ανέκτησε τα συντρίμμια ενός ιπτάμενου δίσκου, δημιουργώντας όργιο φημών και σχολίων των Μέσων Ενημέρωσης στις ΗΠΑ και μία από τις διασημότερες ιστορίες για προσέγγιση του πλανήτη μας από UFO (ATIA). Την ίδια μέρα, το εν λόγω γεγονός διαψεύστηκε από τον στρατηγό διοικητή της Eighth Air Force, κάνοντας λόγο για "μετεωρολογικό μπαλόνι".
Το συγκεκριμένο γεγονός ξεχάστηκε με το πέρασμα των ετών, αλλά το 1978, 30 χρόνια μετά, ο ειδικός των ΑΤΙΑ, Stanton T. Friedman κάλεσε σε συνέντευξη τον Ταγματάρχη Jesse Marcel, ο οποίος είχε αναμειχθεί στην αρχική ανάκτηση των συντριμμιών. Ο Marcel εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο στρατός είχε συγκαλύψει την ανάκτηση ενός εξωγήινου σκάφους, μία είδηση-βόμβα για την παγκόσμια κοινή γνώμη.
Το Κυβερνητικό Γραφείο Λογοδοσίας ξεκίνησε διερεύνηση και οδήγησε το Γραφείο της Γραμματείας Πολεμικής Αεροπορίας (SECAF) να πραγματοποιήσει εσωτερική έρευνα, της οποίας το αποτέλεσμα δημοσιοποιήθηκε με δύο αναφορές. Η πρώτη, του 1995, συμπέρανε ότι το υλικό που συνελέγη το 1947 ήταν, πιθανώς, συντρίμμια ενός μυστικού κυβερνητικού προγράμματος, με την ονομασία "Project Mogul".
Η δεύτερη αναφορά, δύο χρόνια αργότερα, κατέληγε ότι οι αναφορές για περισυλλογή πτωμάτων εξωγήινων όντων πιθανώς προέρχονταν από ακουσίως ταραγμένες αναμνήσεις στρατιωτικών ατυχημάτων. Στα ατυχήματα αυτά, το προσωπικό είχε τραυματιστεί ή σκοτωθεί.
Παράλληλα, η άλλη εκδοχή που δόθηκε ήταν η ανάκτηση ανθρωπόμορφων ομοιωμάτων (dummies) κατά την διεξαγωγή στρατιωτικών προγραμμάτων όπως το πρόγραμμα "High Dive". Φυσικά, δεν έλειψε και η απόδοση του συμβάντος σε φάρσες από διάφορους μάρτυρες και υποστηρικτές των ΑΤΙΑ. To σίγουρο είναι ότι οι υποστηρικτές ύπαρξης εξωγήινων μορφών ζωής δεν πείστηκαν ποτέ από τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς.
Αποκάλυψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet