Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ;

Θέλετε ανανέωση; Δείτε για παράδειγμα το Ποτάμι και τον Θεοδωράκη που έκανε και το συνέδριό του. Καταγγέλλει την ξύλινη γλώσσα και ο ίδιος δεν έχει καν γλώσσα.
Πολλές φορές όλοι μας ζητάμε ανανέωση στην πολιτική ζωή. Απαιτούμε να φύγουν οι πολιτικοί που επί χρόνια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής, που έχουν κάνει κατάληψη στα έδρανα της Βουλής, που βαρεθήκαμε να τους βλέπουμε στα τηλεπαράθυρα.
Πόσες και πόσες φορές έχουμε βρίσει γιατί ο Κουβέλης έχει γίνει κάτι σαν ιερό τοτέμ ή γιατί ο Μανόλης Γλέζος έφτασε τα 100 και ακόμη είναι βουλευτής και ευρωβουλευτής.
Ο ελληνικός λαός βαριέται να βλέπει κάθε μέρα τον Βενιζέλο ή γαλάζιους και πράσινους βουλευτές που εκλέγονται επί πολλές θητείες, παρ’ ότι ο ίδιος (ο λαός) τους ψηφίζει. Και είναι πράγματι λογικό και θεμιτό να υπάρχει ανανέωση του πολιτικού προσωπικού ώστε να βγαίνουν μπροστά άξιοι, άφθαρτοι και ορεξάτοι για να προσφέρουν στην πατρίδα. Και το ξανατονίζουμε: Ο ελληνικός λαός έχει στην περίπτωση αυτή και το μαχαίρι και το πεπόνι. Αν θέλει διώχνει κάποιον κι αν θέλει φέρνει έναν άλλον που τον πιστεύει.
Όμως, για να λέμε μερικές αλήθειες: Αυτοί που έρχονται είναι καλύτεροι από εκείνους που φεύγουν; Γιατί αν δούμε αυτούς που εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια στην πολιτική σκηνή τότε δύο πράγματα πρέπει να κάνουμε όλοι εμείς που τους επιλέξαμε: Είτε να πάμε για… φούντο είτε να ξαναγυρίσουμε στις παλιές και δοκιμασμένες συνταγές, κι ας μη μας αρέσουνε.
Από τον Τσίπρα μόνο να ξεκινήσουμε θα καταλάβουμε ότι η ανανέωση απέτυχε παταγωδώς. Ξύλινη γλώσσα, αναίδεια, τζάμπα μαγκιά, κανένα όραμα, καμιά καινούργια ιδέα παρά μόνο ατάκες και συνθήματα που θα παίξουν για λίγο και στη συνέχεια θα ξεχαστούν. Αυτός είναι ο επόμενος πρωθυπουργός; Αυτός θα αντικαταστήσει το φθαρμένο πολιτικό προσωπικό; Για να μην πούμε για τον Σκουρλέτη, τον Παππά, τον Μηλιό, τον Τσουκαλά ή τον… Κατρούγκαλο; Ηθος, νέες ιδέες, ανανέωση έχουν πάει περίπατο.
Όχι ότι είναι καλύτερη η κατάσταση στην κυβέρνηση και στην δεξιά παράταξη. Δηλαδή για να καταλάβουμε: Ο κόσμος της Δεξιάς τι όνειρο είδε όταν είπε ότι πρέπει να ανανεωθεί η παράταξη με τον ... Κύρτσο ή τον Ζαγοράκη; Πώς αντιμετωπίζεται για παράδειγμα η… τσούχτρα του Μαξίμου και όλοι εκείνοι οι… πρωτοκλασάτοι σύμβουλοι που δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερά τους; Μήπως επιβραβεύονται αντί να απομονώνονται;
Για ποια ανανέωση μιλάμε όταν ακόμη και ένας ανασχηματισμός – ελπίδα σταμάτησε στην Βούλτεψη ή στον Καρασμάνη; Ακόμη και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ κ. Σταυρογιάννης ο οποίος εξελέγη δήμαρχος στη Λαμία λέει τώρα ότι δεν θα είχε πρόβλημα να είναι και βουλευτής και δήμαρχος. Να μην παραιτηθεί δηλαδή.
Ακόμη και η κρίσιμη θέση του Επιτρόπου στις Βρυξέλλες εξαντλείται σε έναν διαγκωνισμό μεταξύ Ντόρας, Χατζηδάκη και Δαμανάκη. Έλεος, χάθηκαν οι άξιοι άνθρωποι στη χώρα αυτή;
Θέλετε ανανέωση και στα άλλα τμήματα της πολιτικής σκηνής; Δείτε το Ποτάμι και τον Θεοδωράκη που έκανε και το συνέδριό του. Καταγγέλλει την ξύλινη γλώσσα και ο ίδιος δεν έχει καν γλώσσα. Δε βγάζεις νόημα βρε αδερφέ με τα όσα λέει. Είναι πιο ξύλινος κι από όλους τους παλαιοκομματικούς. Γιατί; Μα γιατί ο Θεοδωράκης ως επί χρόνια δημοσιογράφος παίρνει κομμάτια από εφημερίδες και εκπομπές, τα ράβει όλα μαζί και φτιάχνει μια κουρελού από λόγους τους οποίους τους πλασάρει ως κάτι καινούργιο. Μιλάμε ότι ακόμη και οι φελλοί καλύτερα επιπλέουν στο Ποτάμι απ’ ότι το Ποτάμι στην πολιτική θάλασσα της Ελλάδας.
Και βεβαίως ας δούμε και όλους αυτούς που πήγαν στο συνέδριο του Ποταμιού. Ο Παπαμμιμίκος από τη ΝΔ, ο Βίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Θεοχαρόπουλος από την ΔΗΜΑΡ ή ο Ανδρουλάκης από το ΠΑΣΟΚ. Πήγαν για να πουν τι; Ότι είναι ανοικτοί όλοι τους σε διάλογο με το Ποτάμι, ότι όλοι βρίσκονται στην ίδια όχθη και άλλα τέτοια κουφά. Νέοι άνθρωποι που απλά πήγαν να χαϊδέψουν τ’ αυτιά του Θεοδωράκη μπας και τον χρειαστούν σε κάποιο εκλογικό νταραβέρι.
Εκεί βέβαια που γίνεται χαμός από… ανανέωση είναι στο ΠΑΣΟΚ. Αντί να αντιληφθεί η… δημοκρατική παράταξη ότι αν δεν ανανεωθεί κανονικά θα βρεθεί οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τι κάνει; Βγάζει πρώτη ευρωβουλευτή την… Εύα Καϊλή, γνωστή και ως «καλτσοδέτα» κατά τον χαρακτηρισμό συντρόφου της πριν κάποια χρόνια. Αφήστε δε τους υπουργούς που έχει βάλει. Τον Λοβέρδο, τον Κουκουλόπουλο και τον Γρηγοράκο. Επανεμφανίστηκαν και κάποιοι κηπουροί όπως ο Δρούτσας και ο Γερουλάνος για να ολοκληρωθεί ο κεντροαεριστερός καμβάς μαζί φυσικά με τους πρώην πασόκους που είναι στην αυλή της Κουμουνδούρου όπως η Κατσέλη, ο Μητρόπουλος, η Ξενογιαννακοπούλου κ.λπ.
Αυτοί λοιπόν οι νέοι πολιτικοί θα κληρονομήσουν το… πολιτικό βασίλειο της Ελλάδας; Μ’ αυτούς θα πορευτεί η χώρα τα επόμενα δύσκολα χρόνια; Τέτοια ανανέωση θέλουμε και τέτοια αλλαγή σκηνικού; Μήπως τελικά είναι πιο… νέοι και πιο έντιμοι στο παλαιολιθικό ΚΚΕ απ’ ότι στα άλλα κόμματα που ανακυκλώνουν πρόσωπα και πολιτικές;
Τελικά έχει σωτηρία αυτός ο τόπος ή να πάμε μετανάστες σε άλλη χώρα;
http://www.antinews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet