Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ...

Μπορεί να διαβάζεται βαρύς ο χαρακτηρισμός, αλλά μετά από την επίθεση που δεχθήκαμε από τον υπεύθυνο(;) του εργοταξίου «γκρεμίσματος» των ανενεργών διοδίων πριν την Χαλκίδα, δε νομίζουμε ότι...
χωράει κάτι άλλο εδώ!
Διαβάστε και θα καταλάβετε :

Του Δημήτρη Σπυράκη
Πάνε κάμποσες ημέρες από τότε που παρατηρήσαμε ότι κάτι συμβαίνει στα ανενεργά διόδια της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία και πριν την έξοδο προς Χαλκίδα. Την Τρίτη 5 Αυγούστου (2014), περνώντας από το επίμαχο σημείο, είχε έρθει η ώρα του ρεπορτάζ. Στην χώρα που την «φύτεψαν» διόδια οι υπεργολάβοι των δημοσίων έργων, με τις «ευλογίες» του κ. Σουφλιά, επί κυβερνήσεως κ. Κώστα Καραμανλή, έπρεπε να μάθουμε ποιος ήταν ο λόγος που τα για καιρό ανενεργά διόδια εκεί, γκρεμίζονταν! Κι εκεί άρχισαν όλα! Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.
Ένα αναπάντεχο γεγονός
Την Τρίτη 5 Αυγούστου 2014 και ώρα περί την 12:30 μμ., κινούμενος στο ρεύμα Αθήνα επί της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, σταμάτησα στο 64ο χλμ. της ανωτέρω οδού εντός εργοταξίου με δική μου πρωτοβουλία και ευθύνη, για να ρωτήσω τον υπεύθυνο του εργοταξίου τους λόγους των εργασιών στο εν λόγω σημείο. Ο ίδιος, χωρίς να μου επιβεβαιώσει το όνομά του ή άλλα στοιχεία επιβεβαίωσης των αρμοδιοτήτων του, με παρέπεμψε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εταιρία ΤΕΡΝΑ Α.Ε. στον τηλεφωνικό αριθμό 2106968000. Κατόπιν αυτού, κατευθυνόμενος προς το όχημά μου, ρώτησαν κάποιους εργάτες αν γνώριζαν τον σκοπό του εργοταξίου.
Ο αυτοαποκαλούμενος ως υπεύθυνος του εργοταξίου με πλησίασε, κατόπιν αυτού, ζήτησε να ελέγξει τα προσωπικά μου στοιχεία και δέχθηκα, υπό τον όρο να πράξει το ίδιο και αυτός προς εμέ, κάτι που ασφαλώς δεν έκανε. Εν συνεχεία, με απείλησε φραστικά με ύβρεις και την στιγμή που καλούσα την Άμεση Δράση (100) για να αναφέρω το περιστατικό, άρχισε να φωτογραφίζει το όχημά μου και εμένα τον ίδιο προσωπικά. Ο ίδιος έφυγε από τον χώρο του εργοταξίου με το υπ’ αριθμόν ΙΡΖ 3239 ΙΧΕ όχημα, το οποίο, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, ανήκει σε εταιρία μίσθωσης, που έχει μισθώσει -προφανώς- ο εργοδότης του αυτοαποκαλούμενου υπευθύνου, η ΤΕΡΝΑ Α.Ε., σύμφωνα με τα εξ αρχής λεγόμενά του.

Υπεύθυνη δήλωση στο Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου
Όπως ήταν φυσικό, μετά το επεισόδιο, μετέβηκα στο Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, καθ’ υπόδειξη της Άμεσης Δράσης, για να αναφέρω το συμβάν. Θεώρησα σκόπιμο και ουσιαστικό, να αναφέρω επ’ ακριβώς όσα διαδραματίστηκαν εκεί, ως όφειλα, συμπληρώνοντας την απαραίτητη υπεύθυνη δήλωση που μου παραχώρησε για τον σκοπό αυτό, η απόλυτα εξυπηρετική αστυνομική υπάλληλος που εκτελούσε την στιγμή εκείνη (1:00 μμ.) χρέη αξιωματικού υπηρεσίας. Να σημειωθεί εδώ, ότι οι υπεύθυνες δηλώσεις που υποβάλλονται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, επισύρουν ποινικές κυρώσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 6 του άρθρου 22 του νόμου 1599/1986, που σημαίνει ότι κάθε ψευδή και παραπλανητική δήλωση του οποιουδήποτε πολίτη εν γνώσει του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 3 μηνών, ενώ αν ο υπαίτιος αυτών των πράξεων σκόπευε να προσπορίσει στον εαυτόν του ή σε άλλον, περιουσιακό όφελος βλάπτοντας τρίτον, ή σκόπευε να βλάψει άλλον, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών.
Ασκώντας τα δικαιώματά μου από το Σύνταγμα των Ελλήνων και την Ελληνική Νομοθεσία, ως νομοταγής φορολογούμενος πολίτης, ζήτησα την καταγραφή των ανωτέρω στο βιβλίο συμβάντων του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου και παράλληλα την χορήγηση αντιγράφου από το βιβλίο συμβάντων της ως άνω Υπηρεσίας, καθώς το θέμα δεν θα περιοριστεί στην καταγραφή του. Με την παραλαβή του επίσημου εγγράφου από την Αστυνομική Αρχή του Σχηματαρίου, θα ζητήσουμε εξηγήσεις εγγράφως από την εταιρία ΤΕΡΝΑ Α.Ε. για την απρεπή συμπεριφορά και τις απειλές που δεχθήκαμε από τον «θερμό» στην συμπεριφορά εργαζόμενο ή συνεργάτη της και ανάλογα με την απάντησή της, θα κινήσουμε και τις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες εναντίον της ίδιας της εταιρίας, του θερμοκέφαλου συνεργάτη της και κατά παντός υπευθύνου.


Σχέδιο εγκλωβισμού των πολιτών εκτός αυτοκινητοδρόμων
Αν και όλοι (σχεδόν) οι κάτοχοι οχημάτων σε κυκλοφορία, έχουν πληρώσει -και μάλιστα κατά περίπτωση, αδρά- τα τέλη κυκλοφορίας, θα βρεθούν προ εκπλήξεως μελλοντικά, όταν θα διαπιστώσουν ότι ο τρόπος λειτουργίες των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους θα είναι τέτοιος, που η μη έχων χρήματα, θα είναι αναγκασμένος να κάνει χρήση του λοιπού οδικού δικτύου της χώρας, με αποτέλεσμα την χρονοβόρα μετάβασή του στο σημείο της επιλογής του, με υψηλή επικινδυνότητα και υπέρμετρη κόπωση, ανεβάζοντας τις πιθανότητες για θανατηφόρο τροχαίο, καθώς πολλοί επαρχιακοί δρόμοι κρίνονται ανασφαλείς για τους οδηγούς και ζημιογόνοι στα οχήματά τους.
Σύμφωνα με την ομολογία των εργατών στο εργοτάξιο που έλαβε χώρα το ανωτέρω περιστατικό και χωρίς να μπορούν να επιβεβαιώσουν του λόγου τους το αληθές, τα διόδια σε όλους τους δρόμους που σήμερα υφίστανται, θα καταργηθούν και θα μπουν σε δρόμους που συνδέονται με τους αυτοκινητόδρομους, με εισιτήριο εισόδου από το κάθε σημείο και συνολική πληρωμή στην έξοδο, δηλαδή, κάτι ανάλογο με αυτό που γίνεται ήδη στην γειτονική χώρα, Ιταλία. Βέβαια, μέχρι και την στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχαμε την επιβεβαίωση ή μη της ανωτέρω πληροφορίας από τις αρμόδιες αρχές, κάτι που θα επιδιώξουμε εντός των ημερών χωρίς να είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε άμεσα επίσημη τοποθέτηση των αρμοδίων, καθώς βρισκόμαστε στο επίκεντρο της χρονικής περιόδου των καλοκαιρινών διακοπών.
Νταβατζηλίκι από τους υπεργολάβους των δημοσίων έργων
Όσον αφορά το «νταβατζηλίκι» των υπεργολάβων μέσα από τα διόδια, τις «βδέλλες» των κατόχων οχημάτων, που κάθε φορά που κινούμαστε στους Ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους, μας «ρουφάνε» το βιος, που κατά περίπτωση, το κόστος διοδίων μπορεί να είναι ισοδύναμο με το κόστος καυσίμων της συνολικής διανυθείσας διαδρομής μας. Και πιστέψτε μας, δεν πρόκειται για ένα «ατυχές» μεμονωμένο περιστατικό, καθώς έχουμε στα χέρια μας στοιχεία που αφορούν κι άλλες περιπτώσεις που αφορούν τους διαχειριστές των διοδίων και την έννομη τάξη, απέναντι στους πολίτες. Λίγο υπομονή, μετά τα «μπάνια του λαού», θα έχουμε τις εξελίξεις...
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet