Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.

Ο Πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν και ο ομιλητής του Κοινοβουλίου Λάσζλο Kever ειλικρινά έχουν κουραστεί από τις απειλές της Γερμανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών ότι θα τους τιμωρήσει για την φιλία τους με την Μόσχα.
Ο Kever δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η σύγχρονες Βρυξέλλες του θυμίζουν την Μόσχα πριν την αλλαγή του καθεστώτος το 1989. Η ΕΕ καθορίζει πως θα κυβερνηθεί η χώρα και πιέζουν την Ουγγαρία λόγω της θέσης που έχει κρατήσει με την Ρωσία. Κυρώσεις της πολιτικής της Δύσης για την Ρωσία ο ομιλητής τις ονόμασε εφιαλτικό σενάριο και ότι η Ουγγαρία δεν τις επιβάλλει.

O Kever σημειώνει ότι η ένταξη της Ουγγαρίας στην ΕΕ ή στο ΝΑΤΟ δεν είναι ένα πρόβλημα, αλλά η Βουδαπέστη θα αποφασίσει για το μέλλον τους εντός ή εκτός της ΕΕ.

Η ΕΕ και οι ΗΠΑ ανησυχούν ότι η Βουδαπέστη είναι ολοένα και περισσότερο κοντά στην Μόσχα. Πρόσφατα στην Ουάσιγκτον απαγόρευσαν την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες αρκετούς υψηλόβαθμους Ούγγρους. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στην απροθυμία της Βουδαπέστης να υποστηρίξει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Στην πραγματικότητα ο ομιλητής του Κοινοβουλίου Laszlo Kever δεν είναι μόνος που υποστηρίζει αυτές τις απόψεις διότι ακολούθησε την ρητορική του Πρωθυπουργού Victor Orban. Ο επικεφαλής της Ουγγρικής κυβέρνησης έχει επανειλημμένα στηλιτεύσει την επιβολή περιορισμών εναντίον της Ρωσίας. Η Δύση πριονίζει το κλαδί που την στηρίζει, και ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την Ρωσία. Ο Orban προέτρεψε τις Βρυξέλλες να αποζημιώσουν τις τεράστιες απώλειες για τους παραγωγούς που υπήρξαν θύματα του εμπάργκο των Ρωσικών τροφίμων, καθώς και στον Γενικό Γραμματέα να επανεξετάσει τις σχέσεις.

Η Ουγγρική αντιπολίτευση παίρνει κεφάλι: Η χώρα πηγαίνει μακρύτερα και μακρύτερα από τα Δημοκρατικά ιδεώδη και πιο κοντά στην δημοκρατική οπισθοδρόμηση. Οι αντίπαλοι της προσέγγισης με την Μόσχα φοβούνται ότι το παράδειγμα της Ουγγαρίας μπορεί να ακολουθήσουν και άλλες χώρες με αδύναμες Δημοκρατίες.

http://politikus.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet