Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΙΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ ΒΑΖΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Στην ίδρυση νέας αεροπορικής εταιρείας με το σήμα των Κυπριακών Αερογραμμών (ΚΑ), προσανατολίζεται η κυπριακή κυβέρνηση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής...

να ζητήσει από τον κυπριακό κρατικό αερομεταφορέα την επιστροφή της στήριξης πέραν των 100 εκ. ευρώ που έλαβε το 2012.

 «Οι τελευταίοι υπάλληλοι θα λάβουν το σύνολο των μισθών που δικαιούνται και το ταμείο προνοίας. Θα καλυφθεί από την κυβέρνηση και το έλλειμμα του ταμείου προνοίας», είπε ο υπουργός Οικονομικών, στην προσπάθεια του να καθησυχάσει τους εκατοντάδες υπαλλήλους που βρίσκονται εδώ και μήνες σε κατάσταση εργασιακής αβεβαιότητας.

 Ο υπουργός εξήγησε ότι με την απόφαση της Επιτροπής, αφαιρείται η άδεια πτητικού προγράμματος των Κυπριακών Αερογραμμών . Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε επί Αγγλοκρατίας, πετούσε για 69 χρόνια. Ο υπουργός Συγκοινωνιών, Μάριος Δημητριάδης, είπε ότι τις πτήσεις των ΚΑ θα αναλάβουν άλλες εταιρείες. Ίσως προχωρήσουμε στην ίδρυση νέας τοπικής αεροπορικής εταιρείας σε συνεργασία με ιδιώτες, ανέφερε.

 Η τελευταία ιστορική πτήση για τις ΚΑ θα γίνει απόψε από την Αθήνα με προορισμό τη Λάρνακα. Ευθύς μετά την πτήση από την Αθήνα, θα καθηλωθεί ο στόλος τους. Θα κληθούν εκκαθαριστές για να αναλάβουν τη διαχείριση των όσων περιουσιακών στοιχείων έχει στη διάθεση της η εταιρεία. Στο μεταξύ την εμπλοκή μεγάλου ταξιδιωτικού γραφείου της Κύπρου προνοεί το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που ετοίμασε η κυβέρνηση προς αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων που θα δημιουργηθούν στο επιβατικό κοινό από την αναστολή λειτουργίας της αεροπορικής εταιρείας.

 Ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε, ότι το γραφείο TOP KINISIS θα αναλάβει την υποχρέωση να επαναπατρίσει τους επιβάτες εκείνους που τις προηγούμενες ημέρες είχαν εισιτήρια των ΚΑ με επιστροφή. Σε μια τέτοια περίπτωση με βάση τους σχεδιασμούς που γίνονται οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδεύσουν τις επόμενες μέρες είτε από είτε προς την Κύπρο το ταξίδι τους θα πραγματοποιηθεί ή με ναυλωμένη πτήση ή με κάποια άλλη αεροπορική εταιρεία.
http://www.24wro.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet