Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΦΕΡΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ «ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ» ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ


Φέρτε αμέσως τον Χριστοφοράκο στην Ελλάδα πριν τον «αυτοκτονήσουν» οι Γερμανοί


Στον απόηχο της είδησης της αυτοκτονίας του πρώην οικονομικού διευθυντή της Siemens, Χανς-Γιόαχιμ Νόιμπιργκερ, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί στο μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκίας στην ιστορία του γερμανικού κολοσσού και σε μια περίοδο που υποθέσεις του παρελθόντος επανέρχονται στην επικαιρότητα, βάσει και των κυβερνητικών εξαγγελιών για επανέλεγχο των σκανδάλων από το 2000 και μετά, είναι πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη για την έκδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα.

Η αυτοκτονία προκάλεσε σοκ στον γερμανικό κολοσσό, αλλά και στη γερμανική κοινή γνώμη, αν και η οικογένειά του Νόιμπιργκερ προσπάθησε να απομειώσει το γεγονός αποδίδοντάς το σε κατάθλιψη.
Το όνομά του Γερμανού ήρθε ξανά στην επικαιρότητα εν όψει της δίκης που ετοιμάζει η Εισαγγελία Αθηνών στα μέσα της χρονιάς για την πολύκροτη υπόθεση Siemens και τα περίφημα «μαύρα ταμεία». Μια δίκη από την οποία, όμως, θα απουσιάζουν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του πιο βρώμικου σκανδάλου...
Βέβαια, οι Γερμανοί έχουν λόγους να θολώνουν τα νερά... «Θα είναι διεθνώς η μεγαλύτερη δίκη στην υπόθεση διαφθοράς στη Siemens», έγραφε η «Sueddeutsche Zeitung» προσθέτοντας ότι στη δίκη, καλούνται να λογοδοτήσουν πολλοί και γνωστοί, ανάμεσά τους ο πρώην επικεφαλής της Siemens Χάινριχ φον Πίρερ και ο Χάιντς-Γιόαχιμ Νόιμπιργκερ, πρώην υπεύθυνος οικονομικών του γερμανικού κολοσσού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία τον είχε μηνύσει γιατί δεν κατάφερε να σταματήσει τα φαινόμενα διαφθοράς, όμως ο ίδιος έλεγε πως δε φέρει καμία ευθύνη, παρά το γεγονός ότι είχε συμβιβαστεί με την καταβολή 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Φήμες, άλλωστε, αναφέρουν ότι ο Joachim Neubürger είχε σκοπό εντός των ημερών να καταθέσει όλα τα στοιχεία λαδώματος ελλήνων πολιτικών που ο ίδιος είχε χρηματίσει... Μεταξύ των μαρτύρων κατηγορίας που είχαν δείξει τον Neubürger, ήταν και ο Μιχάλης Χριστοφοράκος. Και όλα αυτά, μόλις ένα 24ωρο από την ερώτηση που για πρώτη φορά έγινε για τις μίζες της Siemens και την προστασία που προσφέρει η Γερμανία στον Χριστοφοράκο, προς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά τη συνάντησή του με τον Γιάννη Βαρουφάκη.
Είναι σαφές ότι αυτή η αιφνίδια εξέλιξη έχει θορυβήσει… τους Γερμανούς.
Όπως είναι σαφές ότι ο Μ. Χριστοφοράκος αποτελεί απειλή για τους Γερμανούς, όχι τόσο για τις αποκαλύψεις του σχετικά με το ποιοι πήραν μίζες αλλά κυρίως για την αμαύρωση της εικόνας των εταιρειών που έχουν εμπλακεί… Ο λόγος προφανής, οι εταιρείες αυτές με το στιγματισμό τους δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό έργο, πράγμα που συνιστά μέγα πλήγμα για την γερμανική οικονομία..
Μετά την αυτοκτονία του Χανς-Γιόαχιμ Νόιμπιργκερ, πληθαίνουν οι φωνές στην Ελλάδα που ζητούν την έκδοση του άλλοτε ισχυρού εκπροσώπου της Siemens στην Ελλάδα, Μιχάλη Χριστοφοράκου, εκφράζοντας φόβους ακόμα και για τη ζωή του.
Η στάση άλλωστε του Γερμανού υπουργού Οικονομικών κ. Βολφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα ομόλογό του κ. Γιάννη Βαρουφάκη και ο εμφανής αιφνιδιασμός του όταν τον ρώτησαν για την πολύκροτη υπόθεση Χριστοφοράκου, φανερώνει την ενοχή της γερμανικής κυβέρνησης που τόσο καιρό αποφεύγει, όχι μόνο να δώσει απαντήσεις, αλλά «φυγαδεύει» και αφήνει να κυκλοφορεί ελεύθερος στη Γερμανία ο κ. Χριστοφοράκος.
Γι' αυτό και θα πρέπει άμεσα οι ελληνικές αρχές να απευθυνθούν εκ νέου προς τις γερμανικές, η ελληνική κυβέρνηση από την πλευρά της προς την γερμανική και να απαιτήσουν την έκδοση του Χριστοφοράκου στη χώρα μας, ώστε να λογοδοτήσει για το βρώμικο σκάνδαλο της Siemens.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet