Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ο ΝΕΟΣ ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΡΟΜΠΟΤ

Νewsweek: O νέος ρωσικός στρατός των ρομπότ 
Στην επερχόμενη αμυντική έκθεση στρατιωτικής τεχνολογίας και εξοπλισμού, που θα πραγματοποιηθεί αυτό το καλοκαίρι στη Μόσχα,
θα διατεθεί πολύ χώρος για την επίδειξη των επιτευγμάτων της ρομποτικής στρατιωτικής τεχνολογίας αναφέρει το περιοδικό Νewsweek.
Σύμφωνα με τη δημοσίευση, αυτήν την στιγμή η Ρωσία ευρίσκεται σε οργασμό όσον αφορά τον τομέα της ρομποτικής , ο οποίος μάλιστα αποτελεί μέρος ενός προγράμματος για τον νέο ρωσικό στρατό του 2020, αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο Russian RT.
Το Ρομποτικό Κέντρο του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας θα παρουσιάσει μια σειρά τεχνολογικά επιτεύγματα στην διεθνή σκηνή του στρατιωτικο-τεχνικού φόρουμ με την επωνυμία «Στρατός-2015», που θα πραγματοποιηθεί αυτό το καλοκαίρι στη Μόσχα. Αυτό αναφέρει σε κύριο άρθρο του το διεθνές περιοδικό Newsweek.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει πάνω από 5.000 ρωσικά επιτεύγματα στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των πειραματικών μοντέλων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν είναι γνωστό τι ακριβώς θα παρουσιαστεί στο φόρουμ, αλλά θα απαριθμήσουμε τα πιο πιθανά δείγματα.
Για παράδειγμα, στο φόρουμ θα εμφανιστεί από ένα πολυλειτουργικό ρομπότ “στρατιώτης” με την επωνυμία «Πλατφόρμα-Μ», το οποίο φέρεται να χρησιμοποιείται ήδη από τα ρωσικά στρατεύματα. Το ρομπότ είναι εφοδιασμένο με έναν εκτοξευτήρα χειροβομβίδων και ένα επτάκαννο πολυβόλο.
Επιπλέον, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας θα παρουσιάσει ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ με την ονομασία Avatar. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μάλιστα δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε αυτόν τον τομέα της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας. Αυτή τη στιγμή, δοκιμάζεται ένα επίσης νέο ρομποτικό προϊόν, καθώς διερευνάται η δυνατότητα του να οδηγεί ακόμη και οχήματα αλλά άλλα πολεμικά μέσα.
Επιπλέον, υπάρχει επίσης ένα ρομπότ-σκαπανέας με την ονομασία «Ουράνιο-6», που προορίζονται για την αποναρκοθέτηση. Επιπλέον, βασιζόμενο στην ίδια πλατφόρμα αναπτύχθηκε ένα μεγαλύτερο ρομπότ το «Ουράν-14», το οποίο είναι σε θέση να σβήνει πυρκαγιές , σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Η Ρωσία αναπτύσσει επίσης διάφορα αυτοματοποιημένα συστήματα πληροφοριών. Αυτό το καλοκαίρι θα πρέπει θα δοκιμαστεί ένα μη επανδρωμένο υποβρύχιο ρομπότ . Αν επιτύχουν οι δοκιμές, αυτή η συσκευή θα μπει στην παραγωγή αυτό το φθινόπωρο. Το Newsweek υπενθυμίζει ότι η Ρωσία έχει ήδη το δικό τη μη επανδρωμένο αεροσκάφος με την ονομασία «Orlan-10.”
Εκτός από όλα τα παραπάνω, η εταιρεία “Rostec” που ασχολούνται με την ανάπτυξη του εξοπλισμού των στρατιωτών που θα επιτρέψει στους μελλοντικούς Ρώσους στρατιώτες να λαμβάνουν τακτικές πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο. Τα δεδομένα θα διαβιβάζονται σε συσκευή μέσω κρυπτογραφημένων καναλιών επικοινωνίας, με την χρήση ειδικής συσκευής η οποία θα αποτελεί μέρος του κανονικού εξοπλισμού του σύγχρονου μαχητή. Όλα αυτά περιλαμβάνονται στο συνολικό έργο με την ονομασία «Στρατιώτης του Μέλλοντος», γράφει το περιοδικό . Σημειώνει, επίσης, ότι μέχρι το 2020 η Ρωσία σκοπεύει να επανασχεδιάσει τον εξοπλισμό του στρατού, με την αύξηση του μεριδίου των σύγχρονων όπλων να αυξάνεται από 10% έως 70%.
Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας στο pentapostagma.gr, από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού , με γοργούς ρυθμούς «ετοιμάζονται» οι μελλοντικοί υπερ-στρατιώτες του αμερικανικού στρατού, με την βοήθεια προγραμμάτων υπό την αιγίδα της DARPA (Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνών) και με την αρωγή πλήθους εταιρειών αλλά και ανεξάρτητων φορέων, καταδεικνύοντας τον σωστό τρόπο που πρέπει να υλοποιούνται, τέτοιου είδους προγράμματα.
Ο επικεφαλής της Αμερικανικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, δήλωσε ότι τα πρώτα πρωτότυπα της μελλοντικής προστατευτικής εξάρτυσης τού μελλοντικού στρατιώτη Iron Man, πιθανόν θα είναι έτοιμα προς δοκιμή .
Σύμφωνα με τον Ναύαρχο Ουίλιαμ McRaven τα εν λόγω τρία απενεργοποιημένα πρωτότυπα γνωστά στην στρατιωτική διάλεκτο ως (Tactical Assault Suit Light Operator) του προγράμματος TALOS με το παρατσούκλι «Iron Man» λόγω του υπερήρωα της Marvel Comics, αναμένονται να συναρμολογηθούν και να παραδοθούν τον Ιούνιο.
Το σχέδιο του ΥΠΑΜ είναι να αξιολογηθεί η τεχνολογία με στόχο την εκμετάλλευση του εν λόγω συστήματος από τις αμερικανικές ΕΔ τον Αύγουστο το 2018
«Εκείνο το «κοστούμι», αν κατασκευασθεί σωστά, θα δώσει μια επαναστατική δυνατότητα επιβίωσης και ικανότητας στα στελέχη των ειδικών επιχειρήσεων», δήλωσε ο McRaven κατά τη διάρκεια του 25ου ετήσιου συνεδρίου «Ειδικών Επιχειρήσεων, χαμηλής έντασης στο νέο πεδίο συγκρούσεων» στην Ουάσιγκτον.
Η τεχνολογία του προγράμματος TALOS θα περιλαμβάνει έναν τροφοδοτούμενο εξωσκελετό, μαζί με μια πλήρους σώματος προηγμένης πανοπλίας με οθόνες ευαισθητοποίησης, σύμφωνα με την επίσημη αίτηση για παροχή πληροφοριών, προφανώς από το αμερικανικό ΥΠΑΜ.
Οδεύουμε ολοταχώς, εάν συνυπολογίσουμε και τα μη επανδρωμένα αεροχήματα στην δημιουργία στρατών από ρομπότ, οι οποίοι θα ικανοποιούν τις φιλοδοξίες των πολιτικών, χωρίς ανθρώπινο κόστος σε στρατιώτες, αλλά με καταστρεπτικά αποτελέσματα στον άμαχο πληθυσμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet