Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;

Εκλογές, δημοψήφισμα ή ρήξη με τα γκρουπούσκουλα και τις συνιστώσες του κόμματός του για να σώσει τη χώρα;

Με τις εξελίξεις να είναι πλέον ραγδαίες και να μην υπάρχουν περιθώρια διορθώσεων ή χρόνος για αλλαγή πορείας, το ερώτημα που τίθεται από όλον τον ελληνικό λαό, και από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα: Που το πάει;
Μετά το ναυάγιο στο οποίο φαίνεται ότι οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες το θέμα για την Ελλάδα γίνεται αμιγώς πολιτικό στο εσωτερικό επίπεδο. Άλλωστε, όπως είπαν κοινοτικές πηγές, για άλλη μια φορά η κυβέρνηση έκθεση ιδεών κατέθεσε. Δηλαδή η δημιουργική ασάφεια συνεχίζεται ακόμη και τώρα που η Ελλάδα είναι σε κατάσταση πολιορκίας.
Πολιτικό λοιπόν το ζήτημα και έτσι πρέπει να λυθεί. Και ίσως είναι μια ευκαιρία αυτή η έστω επικοινωνιακή φιέστα του Τσίπρα σήμερα στη Βουλή να αναδείξει το πρόβλημα. Έτσι όπως πάμε τα δεδομένα είναι τα εξής.
Ο πρωθυπουργός βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος. Από τη μια πιέζεται από την ισχυρή εσωκομματική αντιπολίτευση να μην υποχωρήσει και να πάει σε ρήξη με το ενδεχόμενο της δραχμής πιθανό, κι από την άλλη πιέζεται από τους δανειστές με τη ρευστότητα. Πιο φυσιολογικό ενδεχόμενο φαντάζει πλέον η στάση πληρωμών παρά μια συμφωνία.
Αν η κυβέρνηση ήθελε συμφωνία δεν θα πήγαινε έκθεση ιδεών αλλά ένα σοβαρό κείμενο για διαπραγμάτευση αν και οι πληροφορίες μας λένε ότι έχουν «άσους» στο μανίκι τους, δηλαδή μέτρα που θα τα πασάρουν σταδιακά ώστε να πείσουν τους δανειστές. Πότε θα το κάνουν όμως αυτό; Όταν δεν θα υπάρχει σάλιο στα ταμεία;
Κάτω από το μεγάλο αυτό βάρος που επωμίζεται ο πρωθυπουργός, αλλά ένα βάρος για το οποίο είναι ο ίδιος υπεύθυνος, οι πολιτικές του επιλογές δεν είναι πολλές. Μπορεί να πάει σε εκλογές ή δημοψήφισμα ή και τα δύο. Θα ρίξει το βάρος της ευθύνης που ο ίδιος είναι πολύ μικρός για να αναλάβει στους πολίτες και θα τους θέσει προ πολύ κρίσιμων διλημμάτων. Ελπίζουμε πως όταν το αποφασίσει αυτό τα διλήμματα να είναι σοβαρά κι όχι επικοινωνιακά.
Λέγεται πως αν ο Τσίπρας πάει τώρα σε εκλογές θα «σαρώσει» και θα έχει αυτοδυναμία. Μπορεί να είναι κι έτσι, αλλά ας σκεφτούμε τι θα συμβεί. Τι θα αποφασίσει δηλαδή ο κόσμος και ποια διέξοδο θα δώσει αν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ακριβώς τα ίδια; Και γιατί να χρειάζεται αναβάπτιση της λαϊκής εντολής που πήρε ο… Βαρουφάκης για να διαπραγματεύεται με δημιουργική ασάφεια; Οπότε μια εκλογική διαδικασία που θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα θα είναι εξίσου καταστροφική για τη χώρα αφού δεν θα δίνει λύσεις.
Να πάει σε δημοψήφισμα; Πιθανόν αλλά το δίλημμα θα είναι εντός ή εκτός του ευρώ. Με πραγματικά στοιχεία, με αποτύπωση της αλήθειας για το τι μας περιμένει η επιστροφή στη δραχμούλα, να αποφασίσει ο κόσμος τι θέλει. Διότι στις εκλογές του Γενάρη ο λαός δεν έδωσε εντολή για ρήξη και Grexit. Αν το θέλει τώρα ας το πει με την ψήφο του. Όμως θα πρέπει να ξέρει ποιο είναι το τίμημα που θα πληρώσει.
Υπάρχει και τρίτη επιλογή. Η πιο δύσκολη για τον Α.Τσίπρα. Να έρθει σε ρήξη με τα γκρουπούσκουλα και τις συνιστώσες του κόμματός του που του ζητούν να το παίξει… Αντρέας Λούμπιτς (και να μας συγχωρήσουν τα θύματα της τραγωδίας). Να αυτοκτονήσει δηλαδή ο ίδιος αλλά να πάρει μαζί του και τις θυσίες και τις κατακτήσεις 11 εκατ. Ελλήνων.
Αν ο κ. Τσίπρας δεν θελήσει να γίνει ο πιλότος ή ο κυβερνήτης ενός πλοίου που βουλιάζει οφείλει τώρα να πετάξει τη σαβούρα και να προχωρήσει έχοντας ακόμη και τη στήριξη του Σαμαρά. Άλλωστε η ΝΔ έχει αποδείξει ότι βάζει πάνω απ’ όλα την πατρίδα.
Ο κ. Τσίπρας είναι νέος, άβγαλτος πολιτικός και καλείται να πάρει πολύ σοβαρές αποφάσεις. Είναι όμως η ώρα που πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Τουλάχιστον να μην αφήσει τη χώρα να χαθεί.
http://www.antinews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet