Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Η ΘΡΥΛΙΚΗ ΑΛΟΜΑ ΕΦΥΓΕ ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ

Γνωστή για την ξανθιά περούκα, το κόκκινο κραγιόν και την αθυροστομία της, η Αλόμα είχε μια πολυτάραχη ζωή. Πέρασε από τα πεζοδρόμια της Συγγρού, φυλακίστηκε, γύρισε ταινίες πορνό και ίδρυσε κόμμα. Τελευταία δεν απαντούσε στην προσφώνηση «Αλόμα». Ηθελε να είναι ο Μπάμπης Ταμουτζίδης από το Κιλκίς
Η Αλόμα «έδωσε μάχες» για τις τραβεστί και το 1989 ίδρυσε το πολιτικό κόμμα ΠΑΚΙ (Πανελλήνιο Κίνημα Ισότητας). Τα τελευταία 2 χρόνια είχε κουραστεί και δεν φορούσε πια γυναικεία ρούχα. Πρόσφατα παραδέχτηκε δημόσια ότι πέρασε μια βαριάς μορφής κατάθλιψη. «Η ψυχή μου είναι μαύρη», ανέφερε, προσθέτοντας ότι πλέον τον εγκατέλειψαν όλοι και δεν έχει φίλους

Εσβησε η Αλόμα, η θρυλική «αρχηγός» των τραβεστί της Συγγρού, με την ξανθιά περούκα, το κατακόκκινο κραγιόν και την αθυροστομία που... τσάκιζε κόκαλα.

Η Αλόμα, κατά κόσμον Μπάμπης Ταμουτζίδης, έχασε τη μάχη για τη ζωή που έδινε τις τελευταίες 5 μέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς» στην Αθήνα. Είχε μεταφερθεί την περασμένη Παρασκευή με εκτεταμένα εγκαύματα, όταν το μικρό διαμέρισμα που νοίκιαζε στον Νέο Κόσμο τυλίχτηκε στις φλόγες, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία - εξετάζεται σοβαρά και το ενδεχόμενο του εμπρησμού από κυκλώματα της νύχτας με τα οποία είχε διαφορές.

«Κάνω σεξ μια φορά την εβδομάδα. Με νεαρούς τους οποίους πληρώνω. Αντιστράφηκαν οι όροι», δήλωσε σε μια από τις τελευταίες της συνεντεύξεις, όπου εξομολογήθηκε επίσης ότι βγήκε στο πεζοδρόμιο για βιοποριστικούς λόγους και ομολόγησε ότι, αν ξαναγεννιόταν, θα έκανε πάλι την ίδια δουλειά. «Γιατί δεν θα μπορούσα να είμαι παντρεμένος με παιδιά και να πηγαίνω με τραβεστί, να ζητάω ανωμαλίες. Το θεωρώ βρωμιά», είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια.


Η Αλόμα έζησε μια ζωή πολυτάραχη και χαρακτηρίζεται ως μυθική μορφή της πιάτσας των τραβεστί και του αγοραίου έρωτα. Γεννήθηκε σε ένα μικρό προσφυγικό χωριό του Κιλκίς, σε ηλικία 15 χρόνων μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη, αργότερα επέστρεψε στην πόλη και «έδωσε μάχες» για να μπορούν να κάνουν πιάτσα οι τραβεστί, κοντά στις άλλες ιερόδουλες, στην Πολυτεχνείου. Πέρασε από τα πεζοδρόμια της Συγγρού και της οδού Καβάλας, από κακόφημα στενά γύρω από την Ομόνοια, από τη φυλακή, από την προεδρία πολιτικού κόμματος -ίδρυσε το 1989 το γνωστό ΠΑΚΙ (Πανελλήνιο Κίνημα Ισότητας)-, ήταν σε μόνιμη διένεξη στις αρχές της δεκαετίας του 1980 με τον Κώστα Ταχτσή -«ο Αλόμας» την αποκαλούσε ο γνωστός συγγραφέας-, ήταν πάντα κοντά σε τραβεστί και εκδιδόμενες γυναίκες που δέχονταν επιθέσεις κάθε τύπου.


Μιλούσε για τον έρωτα και τον σεξουαλικό της προσανατολισμό απροκάλυπτα, με τη γλώσσα του πεζοδρομίου και δεν μασούσε τα λόγια της. Ηταν απελευθερωμένη σε όλα και πρωτοπόρος. Τη δεκαετία του '80 γύρισε τρεις ταινίες σκληρού πορνό, «Το σπίτι της μαντάμ Αλόμα», «Τα καμάκια των τραβεστί» και «Οι βλάχοι προτιμούν τραβεστί», με δική της παραγωγή, σκηνοθεσία, σενάριο και τη... συνδρομή φίλων της στη διανομή, με πρωταγωνιστή σχεδόν και στις τρεις τον... Περικλή. Τον Μάρτιο του 1996 ήταν κρατούμενη στις φυλακές Λάρισας, μετά από καταδίκη της για εκβίαση και μετήχθη στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης, -μαζί με τον «δράκο της Δράμας», Κυριάκο Παπαχρόνη, με τον οποίο ανέπτυξαν φιλική σχέση-, για λόγους ασφάλειας, καθώς δεν συμμετείχαν σε μεγάλη εξέγερση κρατουμένων.

Το ροτβάιλερ
Τους τελευταίους έξι μήνες η Αλόμα εγκατέλειψε το φτηνό ξενοδοχείο της Ομόνοιας και έμενε παρέα με τον Δία, ένα μεγαλόσωμο ροτβάιλερ, στο διαμέρισμα του Νέου Κόσμου. «Μερικές φορές σκέφτομαι ποιος θα πεθάνει πρώτος, ο σκύλος ή εγώ, και τρομάζω», δήλωσε πρόσφατα, αλλά η μοίρα το έφερε έτσι που έφυγε εκείνη πρώτη. Οσο για τον Δία, έμεινε... ορφανός στα χέρια ενός Αλβανού, που τον φρόντιζε όλες αυτές τις μέρες.

Τελευταία η Αλόμα παραδέχτηκε δημόσια ότι πέρασε μια βαριάς μορφής κατάθλιψη και παρακολουθούνταν από ψυχίατρο. «Η ψυχή μου είναι μαύρη», ανέφερε, προσθέτοντας ότι πλέον δεν έχει φίλους, «με παράτησαν όλοι. Παλιά είχα δίπλα μου πολύ κόσμο, τώρα με αποφεύγουν, δεν μου μιλάνε». Η Αλόμα δεν θέλησε ποτέ να γίνει γυναίκα, με εγχείρηση αλλαγής φύλου. «Ο ψυχικός μου κόσμος σταματούσε στον τραβεστισμό, δεν πήγαινε παρακάτω», συνήθιζε να λέει, ενώ πριν από δύο χρόνια έβαλε για τελευταία φορά γυναικεία ρούχα. Ηταν τότε που εμφανίστηκε με μέλη του ΠΑΚΙ στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, επειδή ο ιδιοκτήτης των γραφείων του κόμματός τους τους έκανε έξωση.

«Τώρα πια κουράζομαι να κάνω την αλλαγή, για να τσιτώσω το δέρμα μου πρέπει να βάλω λευκοπλάστη, το καλοκαίρι με την περούκα είναι δράμα και το θεωρώ όλο αυτό μεγάλη ταλαιπωρία», εξήγησε και δεν απαντούσε πλέον στην προσφώνηση «Αλόμα». Ηθελε να είναι ο Μπάμπης Ταμουτζίδης, από το Κιλκίς.

ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ
http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet