Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

BBC: ΠΡΩΤΗ ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

sev71-735x459.jpg
Μια βόμβα εξερράγη στο κέντρο της Αθήνας προκαλώντας υλικές ζημιές αλλά όχι τραυματισμούς, γράφει το BBC, σε σημερινό του δημοσίευμα με τίτλο «Η πρώτη βόμβα εξερράγη στην Αθήνα από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία».
Όπως σημειώνει, η έκρηξη στη διάρκεια της νύχτας στα γραφεία του ΣΕΒ, κοντά στο ελληνικό Κοινοβούλιο, αποτελεί το πρώτο σχετικό περιστατικό από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα ανέλαβε την εξουσία τον Ιανουάριο.
«Ο αριθμός των αυτοσχέδιων βομβών και των εμπρηστικών επιθέσεων έχει αυξηθεί στην Ελλάδα από την εκδήλωση της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης», σημειώνει το δημοσίευμα, παρατηρώντας πως καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την έκρηξη.

bomb.jpg

Από την πλευρά του, το Reuters σημειώνει ότι «οι επιθέσεις εναντίον τραπεζών, πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στην Ελλάδα, η οποία έχει μακρά ιστορία πολιτικής βίας και η οποία έχει βυθιστεί στη χειρότερη οικονομική κρίση δεκαετιών». Και το πρακτορείο αναφέρει ότι η έκρηξη είναι η πρώτη τέτοια επίθεση που γίνεται από τότε που η αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ανέβηκε στην εξουσία τον Ιανουάριο.
«Οι επιθέσεις με αυτοσχέδιες βόμβες και εμπρησμούς μηχανισμούς κλιμακώθηκαν στην Ελλάδα από το 2010, όταν ελήφθησαν τα πρώτα αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας, όπως αύξηση φόρων, μειώσεις μισθών και συντάξεων, ως αντάλλαγμα για τα δάνεια διάσωσης από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Τον Ιούλιο η Αθήνα συμφώνησε έναν ακόμη γύρο λιτότητας στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος διάσωσης».   http://arouraios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet