Τραγική είναι η κατάσταση στην Ειδομένη μετά την απόφαση των σκοπιανών αρχών να επιτρέπουν τη διέλευση στο έδαφός τους μόνο σε Σύρους, Αφγανούς και Ιρακινούς.

Εκατοντάδες μετανάστες από άλλες χώρες, στους κατοίκους των οποίων δεν αναγνωρίζεται το καθεστώς του πρόσφυγα, έχουν εγκλωβιστεί στα ελληνοσκοπιανά σύνορα χωρίς να ξέρουν τι μέλλει γενέσθαι.
Πέντε Ιρανοί πρόσφυγες έραψαν τα στόματά τους με κλωστή και πραγματοποιούν γυμνή διαμαρτυρία πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη, ξητώντας να τους επιτραπεί να περάσουν τα σύνορα. Εθελοντές προσπαθούν να τους πείσουν να δεχτούν ιατρική βοήθεια.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», άλλες οδούς για τη διαφυγή τους προς την Κεντρική Ευρώπη αναζητούν μετανάστες από το Ιράν, το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές και άλλες εθνικότητες που είχαν «μπλοκαριστεί» στην Ειδομένη.
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Γκ. Ιβάνοφ, δήλωνε πως η χώρα του δεν θέλει να κλείσει τα σύνορα, αλλά να ελέγξει τις διελεύσεις από ένα μοναδικό σημείο, ενώ ζητούσε συνεργασία με τη χώρα μας σε επίπεδο πληροφοριών, δίνοντας μάλιστα για πρώτη φορά στοιχεία για εκατοντάδες μαχητές από τη χώρα του και όλα τα Βαλκάνια που έχουν πολεμήσει στο πλευρό του ISIS.
imerisia.gr