Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ

%CE%97%CE%A0%CE%91-%CE%A3%CE%A4%CE%A1%CE

Στελέχη του αμερικανικού στρατού έφθασαν σήμερα στην πόλη Κομπάνι στο βόρειο τμήμα της Συρίας προκειμένου να εκπαιδεύσουν και να υποστηρίξουν τους Κούρδους μαχητές ενόψει των νέων επιχειρήσεων που αναμένεται να διεξάγουν εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα επικαλούμενο κουρδικές πηγές.
Οι Αμερικανοί στρατιώτες θα έχουν αποστολή να «σχεδιάσουν» τις επιχειρήσεις που θα διεξαχθούν εναντίον δύο πόλεων που έχει καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος: της Τζαραμπλούς και της Ράκας, στο βόρειο τμήμα της χώρας, επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μία πηγή των Μονάδων Προστασίας του Λαού, της μεγαλύτερης παραστρατιωτικής οργάνωσης των Κούρδων της Συρίας.
Ένας ακτιβιστής στο Κομπάνι, ο Μουστάφα Αμπντί, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την άφιξη των Αμερικανών εκπαιδευτών στο Κομπάνι «τις τελευταίες ώρες».
Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, επιβεβαίωσε από την πλευρά του «την άφιξη περισσότερων από 50 Αμερικανών εκπαιδευτών στο βόρειο και το βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας».
Ο Άμπντελ Ραχμάν διευκρίνισε ότι περίπου 30 από τους Αμερικανούς στρατιωτικούς βρίσκονταν «αυτήν την περίοδο στο Κομπάνι» ενώ άλλοι ήρθαν από την επαρχία Χασάκα.
Ο ίδιος προσέθεσε ότι οι Αμερικανοί αφίχθησαν κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ημερών σε δύο ομάδες, από την Τουρκία και το Ιρακινό Κουρδιστάν.
http://arouraios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet